Τρίτη, 05 Απριλίου 2011 18:18

Ερωτήσεις Αποστολάκου για αγροτικά θέματα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Λακωνίας φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής Λακωνίας Γρηγόρης Αποστολάκος. Με ερωτήσεις του προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ. Σκανδαλίδη, ζητάει απαντήσεις για την καθυστέρηση καταβολής τόσο των αποζημιώσεων προς τους ντόπιους παραγωγούς λόγω του πρόσφατου παγετού, όσο και των οικονομικών ενισχύσεων χυμοποίησης πορτοκαλιών για το έτος 2008.
Ειδικότερα στη πρώτη Ερώτηση και ανταποκρινόμενος στο έγγραφο αίτημα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εσπεριδοειδών Σκάλας, ο κ. Αποστολάκος επισημαίνει τις εκτεταμένες και μεγάλες ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες της περιοχής εξαιτίας του παγετού κατά τον προηγούμενο Δεκέμβριο. Παράλληλα σημειώνει την καθυστέρηση που σημειώνεται στην διαδικασία καταγραφής των ζημιών και καταβολής των αποζημιώσεων, ζητώντας να ενημερωθεί για την εξέλιξη της διαδικασίας και για το χρονοδιάγραμμα καταβολής των χρημάτων στους παραγωγούς της Λακωνίας.
Στη δεύτερη Ερώτηση, ο κ. Αποστολάκος επαναφέρει το πρόβλημα που έχει σημειωθεί στην καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων χυμοποιήσης πορτοκαλιών για το έτος 2008. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει μολονότι έχουν παρέλθει από τότε 3 έτη και οι υποχρεώσεις των παραγωγών έχουν αυξηθεί λόγω και της οικονομικής κρίσης, δεν έχουν ακόμη λάβει τις ενισχύσεις τους. Ο Λάκωνας Βουλευτής χαρακτηρίζει επιβεβλημένη την άμεση απόδοσή τους και ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών.     


Από το Γραφείο Τύπου του Γρ. Αποστολάκου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER