Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015 14:12

Δαβάκης για το Λεύκτρο - Σπάρτη: «Επί κυβερνήσεως Σαμαρά μειώθηκε η αποζημίωση»

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δαβάκης για το Λεύκτρο - Σπάρτη: «Επί κυβερνήσεως Σαμαρά μειώθηκε η αποζημίωση»

«Επί κυβερνήσεως Σαμαρά μειώθηκε στα 60 -από τα 300- εκατομμύρια το ποσό για αποζημιώσεις, στο τμήμα Λεύκτρο - Σπάρτη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης.

Η ανακοίνωση, όπως εξηγεί σε αυτή ο Λάκωνας βουλευτής, εκδόθηκε μετά από δηλώσεις του συμπατριώτη του βουλευτή Σταύρου Αραχωβίτη, στις οποίες υποστήριζε ότι «από την μέχρι τώρα διαπραγμάτευση έχουμε πετύχει μείωση του απαιτούμενου ποσού από 330 εκατομμύρια ευρώ σε 60 εκατομμύρια. Το επιτόκιο δανεισμού διατηρήθηκε στα επίπεδα του 2012, ενώ πετύχαμε την μείωση συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου αν η απόδοση του έργου (διόδια) είναι υψηλή».

Παράλληλα, ο Θ. Δαβάκης προσθέτει ότι «το ποσό της αποζημίωσης, σε περίπτωση που τα έσοδα από τα διόδια δεν επαρκούν για την αποπληρωμή των δανείων προς τις τράπεζες, παραμένει στα επίπεδα των 330.000.000 ευρώ, όπως ενέκρινε στις 27-10-2014 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από σκληρή διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που όμως και πάλι έγινε επί κυβερνήσεως  Σαμαρά», για να καταλήξει πάντως αναφέροντας ότι το εν λόγω έργο δεν έχει χρώματα, αλλά ανήκει στη Λακωνία. 

Παναγιώτα Ντίντα

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER