Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015 15:36

Οι κατηγορούμενοι της Energa ζητούν 255.000 ευρώ απ’ τον Πετράκο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Οι κατηγορούμενοι της Energa ζητούν 255.000 ευρώ απ’ τον Πετράκο

Εκδικάζεται την Πέμπτη 30 Απριλίου η αγωγή που κατέθεσαν εναντίον του βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκου οι βασικοί κατηγορούμενοι της εταιρείας Energa, αιτούμενοι 255.000 ευρώ.

Αυτό γνωστοποιεί ο ίδιος ο βουλευτής, με σχετική ανακοίνωσή του, στην οποία -μεταξύ άλλων- καταλογίζει «μεγάλη θρασύτητα» στους ενάγοντες.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του, ο βουλευτής αναφέρει: «Οι κατηγορούμενοι της εταιρείας Energa, των οποίων η δίκη έχει αρχίσει και οι οποίοι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο -μαζί με τους κατηγορούμενους της Hellas Power-, καταχράστηκαν περίπου 257.000.000 ευρώ, έχουν, πέραν των άλλων, πολύ μεγάλη θρασύτητα. Κατέθεσαν αγωγή εναντίον μου, η οποία εκδικάζεται στις 30 Απριλίου και μου ζητούν 255.000 ευρώ επειδή, με τη δήλωση που έκανα στις 18/1/2015, ζήτησα το αυτονόητο, να τηρηθεί η νομιμότητα. Δηλαδή τόνιζα η τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης «να μην δώσει στους κατηγορούμενους της Energa για κατάχρηση και δημοσίου χρήματος την επιδότηση από το ΕΣΠΑ που ζητούσαν». Αλλά η απαίτησή μου να τηρηθεί η νομιμότητα ενόχλησε τους κατηγορούμενους βασικούς μετόχους της Energa και γι’ αυτό κατέθεσαν αγωγή εναντίον μου. Η πράξη τους αυτή ξεπερνά την λογική και φθάνει στα όρια του παράλογου θράσους, ανάλογο του θράσους που είχαν όταν καταχράστηκαν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, 257.000.000 ευρώ, πόσο ρεκόρ ακόμα και για τα διεθνή δεδομένα. Τονίζω ότι με τους θρασύτατους μηνυτές μου, αφού το ζήτησαν, θα τα πούμε και στα αστικά δικαστήρια. Επίσης, δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω πιο έντονα να αγωνίζομαι, θα δώσω όσες μάχες χρειαστούν ακόμη, ώστε να επιστραφούν στον ελληνικό λαό και στο ελληνικό Δημόσιο τα χρήματα που του ανήκουν, μέχρι το τελευταίο ευρώ. Τέτοιες ενέργειες ουδέποτε με τρόμαζαν, η παρανομία θα με βρίσκει πάντα αντίπαλο».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER