Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 16:02

Συναντήσεις βουλευτών Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ με μηχανικούς και ταξιτζήδες

Γράφτηκε από την
Συναντήσεις βουλευτών Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ  με μηχανικούς και ταξιτζήδες

Με τα προεδρεία του Συλλόγου Μηχανολόγων και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Μεσσηνίας και του Σύλλογου Ιδιοκτητών Ταξί Μεσσηνίας συναντήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος, μαζί με την επίσης βουλευτή του νομού Γιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδη.

Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση με τους μηχανικούς, μεταξύ άλλων ήταν η ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλίμακας των μηχανικών με ταυτόχρονη ακύρωση των αναδρομικών αυξήσεων των εισφορών, ο συμψηφισμός των αυξημένων εισφορών που έχουν καταβληθεί με τις μελλοντικές, η διαγραφή των εισφορών στον κλάδο υγείας για το διάστημα που δεν λάμβαναν παροχές υγείας και η ιατροφαρμακευτική κάλυψη των μηχανικών και ειδικότερα των νέων. 

Ο κ. Πετράκος ενημέρωσε πως έχει λάβει απαντήσεις από τους αρμόδιους αναπληρωτές υπουργούς ότι επεξεργάζονται σε συνεργασία με τα ασφαλιστικά ταμεία σχετική ρύθμιση και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουν σε νομοθέτησή της. 

Στη συνάντηση με το Σύλλογο Ιδιοκτητών Ταξί Μεσσηνίας, τέθηκαν προς τους βουλευτές ζητήματα όπως οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές που καλούνται να καταβάλλουν μηνιαία παρά την ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων της κυβέρνησης και την ανάγκη εξεύρεσης τρόπου καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών από όσους έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα. Επίσης, η ανάγκη ενίσχυσης της αστυνόμευσης του χώρου του αεροδρομίου καθώς παρατηρείται το φαινόμενο πολλά παράνομα ταξί να εξυπηρετούν το κοινό. Η άρση του δικαιώματος μεταφοράς της έδρας των ταξί.  

Οι βουλευτές δεσμευτήκαν ότι θα προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες  προς τους αρμόδιους υπουργούς αλλά και τους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων, ώστε να υπάρξουν ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν τις παραπάνω επαγγελματικές ομάδες. 

 


NEWSLETTER