Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011 18:50

Ο Γρ. Αποστολάκος για την εξόφληση χρεών προς τα ΚΤΕΛ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λακωνίας, κ. Γρηγόριος Αποστολάκος, σχετικά με την εξόφληση των χρεών για τη μεταφορά των μαθητών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι υπέρογκες οφειλές του Δημοσίου για τη μεταφορά των μαθητών αποτελούν θηλιά στο λαιμό για τα Κ.Τ.Ε.Λ, τα σωματεία ταξί και για χιλιάδες επαγγελματίες οδηγούς σε ολόκληρη τη χώρα. Ως Νέα Δημοκρατία, έχουμε επανειλημμένως αναδείξει, μέσα και έξω από τη Βουλή, το συγκεκριμένο ζήτημα και την ανάγκη άμεσης καταβολής των χρωστούμενων.
Στις απαντήσεις τους οι αρμόδιοι Υπουργοί αναγνώριζαν τις οφειλές και παρείχαν διαβεβαιώσεις για τη σύντομη και συνολική αποπληρωμή τους. Πριν, όμως, αλέκτωρ λαλήσει τρις, αυτοδιαψεύστηκαν.
Ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης υπέγραψε απόφαση και ενέκρινε πίστωση για την εξόφληση των υποχρεώσεων του Δημοσίου για τη μεταφορά των μαθητών μέχρι τις 31.12.2010, μειωμένη όμως κατά 20%. Ταυτόχρονα καθιστά υπεύθυνες τις κατά τόπους Περιφέρειες να διαπραγματευτούν και ουσιαστικά να επιβάλουν το “κούρεμα” των οφειλών προς τους επαγγελματίες οδηγούς.
Η κυβέρνηση μονομερώς και ετσιθελικά αποφάσισε να μην φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι σε χιλιάδες Έλληνες πολίτες. Αποφάσισε, ως άλλος “μπαταχτσής να τους φεσώσει”, χωρίς να αναλογιστεί τα σημαντικά προβλήματα που θα προκαλέσει. Παράλληλα ρίχνει το μπαλάκι στις Περιφέρειες για να βγάλουν αυτές τα κάστανα από τη φωτιά. Ένα ακόμη πλήγμα στην αγορά. Ένα ακόμη πλήγμα στην αξιόπιστα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER