Τρίτη, 12 Απριλίου 2011 18:14

Ερώτηση Λαμπρόπουλου για το Κέντρο Διαβιβάσεων

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε, από την κρατική τηλεόραση, την απόφαση να μπει λουκέτο στο Κέντρο Διαβιβάσεων που εδρεύει στην Καλαμάτα από τον Ιούλιο του 2005.
Παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, εδώ και δυο μήνες σε απάντηση του στη Βουλή, του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π.Μπεγλίτη πριν από δυο εβδομάδες σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, αλλά και της στρατιωτικής ηγεσίας, πριν από δέκα ακριβώς ημέρες, επίσης σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μου.
Κανείς μας δεν μπορεί να καταλάβει γιατί αυτός ο εμπαιγμός, αυτή η μυστικοπάθεια και αυτός ο αιφνιδιασμός.
Η παρουσία του Στρατού στην ιστορική πόλη μας, που ως γνωστόν ξεκίνησε η επανάσταση για την εθνική μας ανεξαρτησία και ελευθερία, για πολλές δεκαετίες, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους αγώνες του έθνους μας, κυρίως μέσω του θρυλικού 9ου Συντάγματος Πεζικού.
Ο Καλαματιανός δεν μπορεί να καταλάβει ποιοι είναι οι λόγοι και ποιο το όφελος, επιχειρησιακό ή οικονομικό, από την κατάργηση του Μοναδικού Κέντρου Διαβιβάσεων στη χώρα μας:
-Όταν το Στρατόπεδο της Καλαμάτας είναι το πιο καινούριο, νεόκτιστο, από όλα τα στρατόπεδα της πατρίδας μας και δεν έχει κόστος συντήρησης και επισκευές όπως πολλά άλλα που διατηρούνται.
-Όταν, πριν από τέσσερα χρόνια δαπανήθηκαν αρκετά χρήματα για κατασκευή νέων κτιρίων για καταλύμματα των νεοσύλλεκτων.
-Όταν στο Στρατόπεδο της Καλαμάτας οι στρατιώτες μας εκπαιδεύονται στις καλύτερες κλιματολογικές συνθήκες για όλο τον χρόνο, χωρίς διακοπή τους χειμερινούς μήνες.
-Όταν το Κέντρο Διαβιβάσεων αποτελεί σημαντική οικονομική πηγή για
την πόλη της Καλαμάτας, σε μια κρίσιμο περίοδο για την ελληνική περιφέρεια.
-Όταν είναι γνωστό ότι το δήθεν οικονομικό όφελος που θα προκύψει, θα είναι μετά βεβαιότητας ζημιά για την οικονομία μας.
-Όταν δεν λαμβάνεται υπ'όψιν ότι η Καλαμάτα, διαθέτει αεροδρόμιο, λιμάνι, σιδηρόδρομο και αυτοκινητόδρομο, σε λίγους μήνες ταχείας κυκλοφορίας, που θα κάνει την απόσταση μόλις δυο ώρες, με την Αθήνα.
Δυστυχώς, φαίνεται, πως έστω και καθυστερημένα ικανοποιείται το αίτημα και η αντίδραση κάποιων κύκλων του όπλου, που δεν επιθυμούσε να φύγει το Κέντρο Διαβιβάσεων από το Χαϊδάρι το 2005, φθάνοντας σήμερα στην ουσία ακόμη και σε υποβάθμιση των Διαβιβάσεων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και την πιθανή επιστροφή των Διαβιβάσεων στο Χαϊδάρι.
Υπενθυμίζεται ότι ο χώρος αυτός, στο Χαϊδάρι, είχε προοριστεί να αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων των γύρω από αυτό υποβαθμισμένων περιοχών αλλά και για την ενίσχυση των οικονομικών του Υπουργείου, το οποίο εξακολουθεί να κωλυσιεργεί σχετικά με την αξιοποίηση της τεράστιας περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, που και καταγεγραμμένη είναι και πολλά προβλήματα οικονομικά του Στρατού θα έλυνε.
Επειδή, οι Μεσσήνιοι δεν πρόκειται να δεχθούν την απομάκρυνση του Κέντρου Διαβιβάσεων από την Καλαμάτα και την ερήμωση του.
Ερωτάται ο κ.Υπουργός Εθνικής Άμυνας
Θα ανακαλέσει την απόφαση του, για λουκέτο στο Κέντρο Διαβιβάσεων
της Καλαμάτας;


Ο ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Δ. Λαμπρόπουλος

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER