Παρασκευή, 08 Μαϊος 2015 13:29

Κοζομπόλη και Ψαρρέα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κοζομπόλη και Ψαρρέα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

"Η δίκη της Χρυσής Αυγής είναι μια μεγάλη στιγμή για τη δημοκρατία. Η Χρυσή Αυγή φοβάται τη δικαιοσύνη και εχθρεύεται τη δημοκρατία".

Αυτό σημειώνουν σε δήλωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη, Μαρία Κανελλοπούλου, Εύη Καρακώστα, Νίνα Κασιμάτη, Βασιλική Κατριβάνου, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Φάνης Κουρεμπές, Βάσω Λέβα, Χρήστος Μαντάς, Αφροδίτη Σταμπουλή και Ελενα Ψαρρέα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παρέστησαν χθες στη δίκη της Χρυσής Αυγής και στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στον Κορυδαλλό εξηγούν ότι η δίκη αυτή είναι μια μεγάλη στιγμή για την ελληνική Δημοκρατία, "γιατί, έπειτα από χρόνια ασυλίας και ανοχής σε εγκληματικές πράξεις, είναι η ώρα της λογοδοσίας". Σημειώνουν ότι "η νεοναζιστική Xρυσή Αυγή, επιτέλους, βρίσκεται έναντι της δικαιοσύνης, καθώς δεκάδες μέλη της και όλα τα ηγετικά της στελέχη κάθονται στο εδώλιο, κατηγορούμενοι για βαριές κακουργηματικές πράξεις", υπογραμμίζοντας ότι "φυσικά το τελευταίο διάστημα, που η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να εμφανιστεί ως «υπεύθυνη» και «σοβαρή» πολιτική δύναμη, στα χνάρια της Μαρίν Λεπέν, δεν πρέπει να ξεγελάσει κανέναν". 

"Η Χρυσή Αυγή είναι μια οργάνωση με εγκληματική δράση και νεοναζιστική ιδεολογία, που εχθρεύεται κατασταστικά τη δημοκρατία", τονίζουν.

Οι 11 βουλευτές σημειώνουν ότι "η Χρυσή Αυγή φοβάται τη δικαιοσύνη", εξηγώντας ότι "αυτό δείχνει και η απουσία του Νικ. Μιχαλολολιάκου και όλων των ηγετικών της στελεχών από το δικαστήριο, όπως και η παρελκυστική τακτική του μη ορισμού συνηγόρων, εκ μέρους κάποιων κατηγορουμένων, με στόχο τις διαρκείς αναβολές της δίκης". Μιλούν δε για άλλη μια ένδειξη του φόβου αλλά και της περιφρόνησης των νεοναζί προς τη δικαιοσύνη.

Υπογραμμίζουν ακόμα ότι "ενάντια σε τέτοιες παρελκυστικές τακτικές, η δίκη ασφαλώς πρέπει να γίνει, και μάλιστα με όρους που διασφαλίζουν τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα, όπως είναι η μεταφορά της στο Εφετείο" και πως τo υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει να πράξει τα δέοντα, ενώ προσθέτουν ότι "η άμεση συνέχισή της, με τέτοιους όρους, αποτελεί βασική απαίτηση για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου". Τέλος, επισημαίνουν ότι η υπόθεση της αντιμετώπισης του νεοναζισμού δεν είναι μόνο υπόθεση της δικαιοσύνης, αλλά είναι και υπόθεση του μαζικού κινήματος, του αντιφασιστικού κινήματος, των δημοκρατικών πολιτών. "Σαν ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουμε ότι το θέμα είναι στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων μας", καταλήγουν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER