Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011 18:41

Παρέμβαση Αποστολάκου για το νομοσχέδιο σχετικά με την ποινική ευθύνη υπουργών

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)


Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Τροποποίηση του Νόμου 3126/2003 για την ποινική ευθύνη των Υπουργών». Στη συζήτηση συμμετείχε ο Βουλευτής Νομού Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου, όσο και στην ευρύτερη πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.
Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε την υπεύθυνη στάση της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αντιπαραβολή πάντα με τη στείρα άρνηση και την ανευθυνότητα που επέδειξε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. όταν αυτό βρισκόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης. 
Ο κ. Αποστολάκος τόνισε τη συμβολική και πολιτική σημασία του νομοσχεδίου, αφού ουσιαστικά προκύπτει μέσα από τη Βουλή και τη νομοθετική διαδικασία. Επιπλέον, αντιτάχθηκε σε όσους ισοπεδώνουν τους θεσμούς και αποπειρώνται να απαξιώσουν τη λειτουργία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
«Να μιλάνε κάποιοι χυδαίοι δημοσιογραφούντες λίγη σημασία έχει. Να το υποστηρίζουν όμως ακαδημαϊκοί δάσκαλοι και εκπρόσωποι της δικαιοσύνης δείχνει το τεράστιο πολιτικό, θεσμικό και κοινωνικό πρόβλημα που υπάρχει στη χώρα. Έχουμε λοιπόν την υποχρέωση ως Βουλευτές, μέσα από τέτοιες διαδικασίες, να δώσουμε θεσμική διέξοδο στα αδιέξοδα της Ελληνικής Πολιτείας και κοινωνίας» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια προσδιόρισε τις ευθύνες :
Της Βουλής, για την άμεση και πλήρη διαλεύκανση όλων των σκανδάλων.
Της κυβέρνησης, για την κάθαρση του δημόσιου βίου, την εξασφάλιση της σταθερότητας και της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών, την επιβολή της τάξης στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο με την πάταξη της ανομίας, της παραπληροφόρησης και της τρομοκράτησης των πολιτών.
Της Δικαιοσύνης, που οφείλει τάχιστα να εκκαθαρίσει όλες τις εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις των ενεχομένων σε σκάνδαλα.
Των πολιτικών κομμάτων, που οφείλουν να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή και να καθαρίσουν τις κομματικές τους αυλές από όλα εκείνα τα πρόσωπα που έβλαψαν τον τόπο με την επίμεμπτη κομματική και κυβερνητική τους δράση.
Των πολιτικών προσώπων, που οφείλουν πρωτίστως αυτά να επαναφέρουν και να υιοθετήσουν τον παραδοσιακό κώδικα ηθικών αξιών της Ελληνικής κοινωνίας ως στάση ζωής και παραδειγματισμού.
«Μόνο υπό αυτές τις προϋποθέσεις θα επιτύχουμε την αποκατάσταση της διαταραχθείσας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτικών και πολιτών, θα αποκαταστήσουμε το κύρος και την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, θα θέσουμε υγιείς βάσεις για την υπέρβαση της πολυεπίπεδης κρίσης που μαστίζει τη χώρα» δήλωσε ο κ. Αποστολάκος, ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του.  

Από το Γραφείο Τύπου του Γρ. Αποστολάκου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER