Τετάρτη, 13 Μαϊος 2015 13:05

Ο Πετράκος ζητεί να παραιτηθεί ο Στουρνάρας

Γράφτηκε από την

"Ο κ. Στουρνάρας δεν λειτουργεί ως κεντρικός τραπεζίτης ο οποίος στηρίζει την εθνική προσπάθεια, αλλά ως υπουργός της προηγούμενης μνημονιακής κυβέρνηση". Αυτό υποστήριξε ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο στον  Alpha 9.89.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Πετράκος είπε: “Ο κ. Στουρνάρας κατά την δική μου προσωπική άποψη έπρεπε να είχε την στοιχειώδη ευθιξία και να είχε παραιτηθεί. Νομίζω ότι πρέπει να μιλάμε ξεκάθαρα γιατί είναι πολύ σημαντική και πολύ σοβαρή η θέση του κ. Στουρνάρα. Και ο κ. Στουρνάρας από την πρώτη στιγμή που έμεινε, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό αλλά και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, του διαμηνύθηκε ότι γνωρίζουμε τις απόψεις του, γνωρίζει και τις δικές μας, όμως σεβόμεθα τον θεσμικό του ρόλο. Οφείλει όμως κι αυτός, να σεβαστεί την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και ο κ. Στουρνάρας δεν σέβεται την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Αυτό δείχνει πως δεν σέβονται και πολλοί άλλοι”. 

Οταν ο δημοσιογράφος ρώτησε: "Ζητάτε δηλαδή ευθέως την παραίτηση του κ. Στουρνάρα;", ο κ. Πετράκος απάντησε: "Βεβαίως. Το ξαναλέω. Επρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί. Μόνο και μόνο από αυτή την αστεία δικαιολογία που είπε, ότι δεν είναι από το δικό μου e-mail, δείχνει ότι είναι άνθρωπος που δεν έχει ούτε το θάρρος των πράξεών του. Και καταλαβαίνετε όταν κάποιος δεν έχει το θάρρος των πράξεών του, πώς πρέπει να τον κρίνουμε”. 

Ο κ. Χαριτάτος ρώτησε: "Εγώ κατάλαβα και από τα λεγόμενά σας πριν λίγα δευτερόλεπτα και από την περιγραφή που κάνατε ότι έχετε την αίσθηση ότι ο κ. Στουρνάρας όλο αυτό το χρονικό διάστημα των περίπου 100 ημερών που υπάρχει η δική σας κυβέρνηση, δούλευε για άλλους. Αυτό μου λέτε;”. 

Ο κ. Πετράκος απάντησε: Αυτό σας λέω και το λέω με απόλυτη συναίσθηση των πραγμάτων ό,τι λέω”.