Παρασκευή, 15 Μαϊος 2015 18:46

Ερώτηση Νικολόπουλου για τα Ειδικά της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ερώτηση Νικολόπουλου για τα Ειδικά της Καλαμάτας

Στα προβλήματα λειτουργίας των Ειδικών Σχολείου και Νηπιαγωγείου Καλαμάτας επανέρχεται ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος με ερώτησή του στη Βουλή, προς τον υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά.

Οπως καταγγέλλει μάλιστα, η προηγούμενη σχετική ερώτηση, που κατέθεσε ο ίδιος τον περασμένο Απρίλιο, «δεν απαντήθηκε από το υπουργείο σας».

Ο βουλευτής -και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος- επισημαίνει, μεταξύ άλλων, «σοβαρά προβλήματα στελέχωσης στο Ειδικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Καλαμάτας», ενώ παράλληλα αναφέρεται και στη «χορήγηση εξαιρετικά χαμηλού ποσοστού αναπηρίας (20-35%) σε παιδιά και άτομα με αναπηρία με δείκτη νοημοσύνης από 45 έως 60 (μέτρια νοητική καθυστέρηση)», με συνέπεια «η Πολιτεία, ουσιαστικά, να μην αναγνωρίζει τις πολύ σοβαρές δυσκολίες, που παρουσιάζουν τα άτομα της μέτριας νοητικής καθυστέρησης, αφήνοντας τις οικογένειες αυτές μόνες τους και τα ΑμεΑ τέκνα τους αβοήθητα».

Καταλήγοντας ο Ν. Νικολόπουλος ζητεί από τον υπουργό να ενημερώσει, α) αν «είναι διατεθειμένο  το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων να προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς Ειδικών Εκπαιδευτικών και Ειδικού βοηθητικού προσωπικού στο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας αλλά και σε όλα τα Ειδικά Σχολεία της χώρας για το επόμενο σχολικό έτος», β) αν το υπουργείο «θα τροποποιήσει τη διαδικασία πρόσληψης των αναπληρωτών Ειδικών Εκπαιδευτικών και βοηθητικού Εκπαιδευτικού προσωπικού στα Ειδικά Σχολεία, ώστε οι ως άνω αιτούμενες προσλήψεις να γίνονται εφεξής έγκαιρα και με διαφανή τρόπο» και γ) αν το εν λόγω υπουργείο «θα αναλάβει την πρωτοβουλία να τροποποιήσει την υφιστάμενη σχετική διάταξη περί κατάταξης σε κλίμακα για τα παιδιά και άτομα με αναπηρία, που έχουν δείκτη νοημοσύνης από 45 έως 60 (μέτρια νοητική καθυστέρηση), προσθέτοντας δίπλα στον όρο "μικρότερο" και τη διατύπωση "ή ίσο", προκειμένου για τον ορθότερο διαχωρισμό των σχετικών κατηγοριών, ώστε να γίνεται εφικτό, ένα παιδί με Δ.Ν. 45, που τώρα βρίσκεται στο όριο κατάταξης, να εντάσσεται στην κατηγορία 67%, ακόμα κι αν ο Δ.Ν. του δεν είναι μικρότερος, αλλά ίσος με 45».


NEWSLETTER