Δευτέρα, 18 Μαϊος 2015 19:02

Συνάντηση Πετράκου με Ενωση Πυροσβεστών Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Συνάντηση Πετράκου με Ενωση Πυροσβεστών Πελοποννήσου

Την ανάγκη αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μελιγαλά σε σταθμό Δ' τάξεως επισήμαναν, μεταξύ άλλων, στο βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκο, εκπρόσωποι της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν μαζί του.

 

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι το αίτημα διατυπώθηκε επειδή το Κλιμάκιο Μελιγαλά «είναι το πρώτο σε συμβάντα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και δεύτερο στη Μεσσηνία, μετά την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Καλαμάτας. Ταυτόχρονα, καλύπτει μια πολύ μεγάλη περιοχή η οποία περιλαμβάνει τμήματα εθνικών οδών, την ΒΙ.ΠΕ. Μελιγαλά, αρχαιολογικούς χώρους». Η αναβάθμιση, τόνισαν οι εκπρόσωποι των πυροσβεστών, δεν επιβαρύνει οικονομικά το Δημόσιο, καθότι υπάρχει δημόσιο κτήριο για την στέγαση της υπηρεσίας.

Παράλληλα, στην ίδια συνάντηση, επισημάνθηκε ότι είναι απολύτως απαραίτητη η σταδιακή αντικατάσταση των πυροσβεστικών οχημάτων πέραν της 15ετίας και ο έλεγχος όλων των οχημάτων από ΚΤΕΟ κάθε δύο χρόνια.

 

Τονίστηκε επίσης, η ανάγκη προμήθειας ατομικού και υπηρεσιακού εξοπλισμού για δασικά και αστικά συμβάντα, όπως επίσης η ανάγκη ομογενοποίησης του προσωπικού που υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Σώμα για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών, καθώς και η τροποποίηση του κανονισμού μεταθέσεων.


NEWSLETTER