Σάββατο, 23 Μαϊος 2015 13:51

Ναύπλιο: Βραβεύθηκε η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους

Γράφτηκε από την
Ναύπλιο: Βραβεύθηκε η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους

Η γιατρός, πανεπιστημιακός, ποιήτρια και ευρωβουλευτής της Κύπρου Ελένη Θεοχάρους βραβεύτηκε χθες το απόγευμα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας και Κατάρτισης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Ανθρωπιστικής Δράσης του Πανεπιστημίου, για το ανθρωπιστικό της έργο και την προσφορά της στα εθνικά θέματα, στο πλαίσιο των εργασιών του 11ου Σεμινάριο Διεθνούς Δικαίου, που διεξάγεται στο Ναύπλιο και στην αίθουσα της πρώτης Βουλής των Ελλήνων.

 

Ο αντιπρύτανης του Παντείου καθηγητής Στέλιος Περράκης, κατά την τελετή βράβευσης της Ελένης Θεοχάρους, σημείωσε ότι «τιμάται μια ξεχωριστή προσωπικότητα του Ελληνισμού».

«Μπορεί να είμαστε μια μικρή ακαδημαϊκή μονάδα που εργαζόμαστε μέσα από την διδασκαλία και την έρευνα για την προαγωγή των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αλλά θεώρησα ότι ήταν υποχρέωσή μας να εκδηλώσουμε την εκτίμηση που μπορεί να έχει η ακαδημαϊκή κοινότητα για τη δράση ανθρώπων, οι οποίοι σε εθνικό, περιφερειακό, διεθνές και οικουμενικό επίπεδο δείχνουν τι σημαίνει αρχές, πίστη στον άνθρωπο και πίστη στις αξίες» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Περράκης.

Ο πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Γρηγόρης Τσάλτας, δίνοντας το έμβλημα του Παντείου στην Κυπρία πολιτικό και επιστήμονα, τόνισε ότι η Ελένη Θεοχάρους τιμάται για την προαγωγή της Επιστήμης, για την εξαιρετική ανθρωπιστική της δράση, αλλά και για την προαγωγή της ευρωπαϊκής ιδέας. Η κα Θεοχάρους ευχαρίστησε για την τιμή και σημείωσε ότι ένοιωσε σαν μαθήτρια.

Να σημειώσουμε ότι το συνέδριο διοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας και Κατάρτισης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Ανθρωπιστικής Δράσης του Πανεπιστημίου, η Έδρα J. Monnet και Unesco του Πανεπιστημίου, ενώ συμμετέχουν περισσότεροι από 150 διεθνολόγοι και νέοι ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER