Σάββατο, 23 Μαϊος 2015 16:20

Λύσεις για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ ζητεί ο Πετράκος

Γράφτηκε από την
Λύσεις για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ ζητεί ο Πετράκος

Να δοθούν λύσεις σε προβλήματα των ασφαλισμένων του ΟΓΑ ζήτησε ο βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος από το νέο διοικητή του Οργανισμού Θανάση Μπακαλέξη, στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, ειδικότερα, όσον αφορά τις ρυθμίσεις, ο διοικητής του ΟΓΑ ξεκαθάρισε ότι «πρέπει οι αγρότες να ξέρουν ότι η ρύθμιση των 100 δόσεων τους καταλαμβάνει. Η ρύθμιση τούς καταλαμβάνει, ισχύει μέχρι 2 Ιουνίου και θα πρέπει οπωσδήποτε να τρέξουν».

Εξ άλλου, όσον αφορά τους ανασφάλιστους υπερήλικες, ο διοικητής του Οργανισμού δήλωσε ότι «ως νέα διοίκηση, μέσα στον Μάιο, Ιούνιο, θα κάνουμε σχέδιο διάταξης που θα προβλέπει την επαναχορήγηση. Βέβαια, υπάρχει το θέμα της δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, θα το προωθήσουμε στην πολιτική ηγεσία και από εκεί, θα εκτιμηθεί πότε θα προωθηθεί. Σε ό,τι αφορά την αύξηση του ορίου ηλικίας, απλά να σημειώσω ότι υπάρχει το 62 -40 γι’ αυτούς που λέμε ότι ασφαλίζονται από 22 ετών- που είναι μια διέξοδος, σε αυτούς που έχουν συνέχεια στην ασφάλιση». 

Οσον αφορά το όριο ηλικίας που μετατέθηκε στα 67 χρόνια, χωρίς κανένα μεταβατικό στάδιο, ο Θ. Μπακαλέξης μίλησε και πάλι για «τη δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση», καθώς «θα μπορούσε να προβλεφθεί έστω να τους χορηγηθεί ένα εξάμηνο αναδρομικά η σύνταξη, αντί από την 1η Ιουλίου να τους χορηγηθεί από 1η Ιανουαρίου 2015 ή από 1η Ιανουαρίου 2016».

 

Εξ άλλου, ο νέος διοικητής του ΟΓΑ βεβαίωσε ότι «όσον αφορά τις συζύγους και την απασχόληση στην οικογενειακή επιχείρηση, εφ’ όσον ο σύζυγος είναι αγρότης δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα». Διευκρίνισε, πάντως, ότι όντως «υπάρχει θέμα μόνο αν ο σύζυγος είναι ασφαλισμένος σε άλλο ταμείο. Αν ο σύζυγος είναι ασφαλισμένος στον ΟΓΑ, από τη σύζυγο που είναι ασφαλισμένη στον ΟΓΑ δεν ζητούμε ούτε να είναι κατά κύριο βιοπορισμό, ούτε τίποτα. Δεν δεχόμαστε την περιουσιακή κατάσταση».


NEWSLETTER