Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2015 16:58

Κωνσταντινέας στηρίζει Τσίπρα στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς

Γράφτηκε από την
Κωνσταντινέας στηρίζει Τσίπρα στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς

Τη στήριξή του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στη σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς, τονίζει στην "Ε" με δήλωσή του ο Μεσσήνιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας.

«Η λαϊκή κυριαρχία και η Δημοκρατία μας δεν εκβιάζονται. Ανυποχώρητοι στηρίζουμε την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αυτές τις κρίσιμες στιγμές που η αξιοπρέπεια των Ελλήνων πολιτών πρέπει να διασφαλιστεί», επισημαίνει ο βουλευτής.

Στη δήλωσή του ο Π. Κωνσταντινέας σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Εδώ και πέντε χρόνια ο ελληνικός λαός εξαχρειώθηκε. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις, οι υπεύθυνες για την οικονομική, πολιτική και ηθική καταστροφή της χώρας, επεδίωξαν να φορτώσουν τις αποτυχίες τους στους απλούς πολίτες, εξαπολύοντας μια σφοδρή και δίχως ίχνος ανθρωπιάς επιδρομή κατά των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων. Σε συνεργασία με τους δανειστές, εφάρμοσαν ισοπεδωτικές, ανορθολογικές και τυχοδιωκτικές πολιτικές. Στόχος τους υπήρξε από την αρχή η πλήρης διάλυση του κοινωνικού κράτους, ενώ ταυτόχρονα αφαίμαξαν κάθε δυνατότητα δημιουργικής ανασυγκρότησης. Η κρίση υπήρξε η αφορμή για να γίνει η Ελλάδα εργασιακό Νταχάου. 

Από τις 25 του Γενάρη όμως, η λαϊκή ετυμηγορία, πρώτον αντιστάθηκε στο κλίμα τρομοκρατίας, που ακόμα και τώρα σπέρνουν όλοι αυτοί των οποίων τα συμφέροντα έρχονται σε αντίθεση με τη βούληση των συνανθρώπων μας, που απεγνωσμένα έβλεπαν την αξιοπρέπειά τους να ποδοπατείται στο βωμό των "μνημονιακών στόχων" και δεύτερον ανέδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο κόμμα για να ανατρέψει, να αντισταθεί, να διεκδικήσει καθαρή λύση, λύση με προοπτική, λύση που θα εξασφαλίσει ανάπτυξη και πρόοδο, λύση που θα εξασφαλίσει το μέλλον των παιδιών μας. Το προεκλογικό μας πρόγραμμα αποτελεί τον απαραίτητο εξοπλισμό μας για να πετύχουμε. Είμαστε υποχρεωμένοι αυτόν τον κάβο να τον περάσουμε μαζί, ενωμένοι και συσπειρωμένοι σε έναν κοινό στόχο που οι Ελληνες πολίτες έχουν αναθέσει στο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, με υπευθυνότητα, επιμονή και μαχητικότητα απέναντι σε εκβιασμούς και πιέσεις, επιδιώκει από την πρώτη στιγμή μια δίκαιη και ανθρώπινη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδος και των δανειστών. Ταυτόχρονα είναι ξεκάθαρο πως ξένοι και εγχώριοι παράγοντες επιδιώκουν τον στραγγαλισμό της δημιουργικής προσπάθειας, επιδιώκουν τον στραγγαλισμό της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας για ακόμη μία φορά. Από τη μία η παροχή ρευστότητας με το σταγονόμετρο που διαλύει την αγορά και την κοινωνία και από την άλλη διαρροές σεναρίων για κυβερνητική αλλαγή μέσω εντεταλμένων δημαγωγών, οι οποίοι επιθυμούν να διαλύσουν κάθε ίχνος κοινωνικής συνοχής αυτού του τόπου. Το μόνο που καταφέρνουν, είναι να βλάπτουν το πατριωτικό τους αίσθημα, εάν αυτό βέβαια κυλάει μέσα τους. 

Ολα δείχνουν πως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Αυτές τις κρίσιμες ώρες ο καθένας ας αναλογιστεί το βάρος των ευθυνών του. Η ενότητα και η ομοψυχία του λαού μας αποτελούν τα πρώτιστα καθήκοντά μας. Η λαϊκή κυριαρχία και η Δημοκρατία μας δεν εκβιάζονται. Ανυποχώρητοι στηρίζουμε την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αυτές τις κρίσιμες στιγμές που η αξιοπρέπεια των Ελλήνων πολιτών πρέπει να διασφαλιστεί».


NEWSLETTER