Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011 17:16

Γιαννακοπούλου: Μόνη διέξοδος η πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας σχετικά με την αναθεώρηση του ελλείμματος του ελληνικού προϋπολογισμού, η Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, βουλευτής Μεσσηνίας, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Η πτώση των εσόδων του κράτους, συγκριτικά με τις προσδοκίες του οικονομικού επιτελείου, αποτελεί επιβεβαίωση της ανάγκης για προσήλωση στην ελαχιστοποίηση της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής.
Η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, η είσπραξη των οφειλών από τα ασφαλιστικά ταμεία και η πάταξη της φοροδιαφυγής μετατρέπονται πλέον εκ των συνθηκών στο πιο μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση.
Οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί πρέπει επιτέλους να λειτουργήσουν και να συγκεντρώσουν με αποτελεσματικότητα τα έσοδα του Δημοσίου.
Αν αυτό δεν είναι εφικτό, θα πρέπει είτε να αναδιοργανωθούν εκ βάθρων είτε να φτιάξουμε νέους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς από την αρχή.
Η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι προϋπόθεση για την επιβίωση της ελληνικής οικονομίας και την τήρηση της δέσμευσης της κυβέρνησης ότι δε θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα, δε θα μειωθούν άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις, δε θα επιβαρυνθεί περισσότερο η καθημερινότητα των πολιτών.
Άλλωστε, κάτι τέτοιο θα εμβάθυνε περισσότερο την ύφεση, παρασύροντας τα έσοδα ακόμη πιο χαμηλά.
Οι στόχοι πρέπει να είναι ξεκάθαροι.
Προκειμένου να μη ληφθούν νέα μέτρα, θα πρέπει επιτέλους να πατάξουμε την φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή εδώ και τώρα».

Από το Γραφείο Τύπου της Νάντιας Γιαννακοπούλου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER