Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011 18:53

Δήλωση Αποστολάκου για τα Ειρηνοδικεία Κροκεών και Νεάπολης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ν. Λακωνίας, κ. Γρηγόριος Αποστολάκος, σχετικά με τη λειτουργία του Ειρηνοδικείου Κροκεών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πριν από περίπου 1 μήνα και κατόπιν συνεννόησης με τους τοπικούς φορείς, κατέθεσα Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Χ. Καστανίδη σχετικά με τη μελλοντική λειτουργία του Ειρηνοδικείου Κροκεών. Ζητούσα τότε τη δέσμευση της κυβέρνησης για την αδιάλειπτη και απρόσκοπτη λειτουργία του Ειρηνοδικείου. Καλούσα τον αρμόδιο Υπουργό να διαψεύσει τις πληροφορίες που ήθελαν την κυβέρνηση να εξετάζει και να προσανατολίζεται στην κατάργησή του.
Δυστυχώς, η Απάντηση του κ. Καστανίδη ενισχύει, παρά διαψεύδει, τις πληροφορίες περί ενδεχόμενου κλεισίματος του Ειρηνοδικείου Κροκεών. Σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, έχει συσταθεί κατόπιν εντολής του, ομάδα εργασίας με αντικείμενο την εξέταση αλλαγών στο υπάρχον καθεστώς των Ειρηνοδικείων της χώρας. Μία παράμετρος που εξετάζεται είναι και η συγχώνευση ή η κατάργηση Ειρηνοδικείων, χωρίς να παρέχεται καμία διαβεβαίωση για την τύχη του Ειρηνοδικείου Κροκεών. Όπως άλλωστε και για το Ειρηνοδικείο Νεάπολης, για το οποίο πριν από κάποιους μήνες είχα απευθύνει σχετική Ερώτηση στον κ. Καστανίδη και είχα λάβει παρόμοιες, ασαφείς και διφορούμενες απαντήσεις.
Κατόπιν αυτών, η ανησυχία της τοπικής κοινωνίας δικαιολογημένα εντείνεται. Η μελλοντική λειτουργία των Ειρηνοδικείων Κροκεών και Νεάπολης δεν είναι εξασφαλισμένη. Το «Καλλικρατικό τσουνάμι» μετά τους Δήμους, τα σχολεία, τα ταχυδρομεία απειλεί να πλήξει και τα δικαστήρια της περιοχής μας. Όλοι μας, τοπικοί φορείς και πολίτες, θα πρέπει να βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορσή και σύμπνοια για την αποτροπή νέων, αρνητικών εξελίξεων για τον τόπο μας».     

Από το Γραφείο Τύπου του Γρ. Αποστολάκου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER