Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 21:24

Πανούσης - Κωνσταντινέας για ζητήματα ασφάλειας

Γράφτηκε από την

 

«Ο Νομός Μεσσηνίας σε καμία περίπτωση δεν θα υποτιμηθεί στον επανασχεδιασμό που επιχειρείται» από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Πανούσης τον βουλευτή Μεσσηνίας Πέτρο Κωνσταντινέα, όπως αναφέρει ο τελευταίος στη σχετική ανακοίνωσή του.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Π. Κωνσταντινέας συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό προκειμένου να συζητήσει «την εξειδίκευση της κυβερνητικής πολιτικής στο Νομό Μεσσηνίας». 

Μεταξύ άλλων, συνεχίζει η ανακοίνωση, ο βουλευτής συζήτησε «το ζήτημα της εμπέδωσης της ασφάλειας στις αγροτικές περιοχές του νομού (…) και μετέφερε την αγωνία των κατοίκων καθώς παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων σε αυτές τις περιοχές, ιδίως στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου που έχει ξεκινήσει. Ο υπουργός απάντησε πως η ενίσχυση των υπαρχουσών δυνάμεων και η ορθολογικότερη κατανομή του διαθέσιμου δυναμικού αποτελούν την καθημερινή αγωνία της πολιτικής και της επιχειρησιακής ηγεσίας του υπουργείου και ο Νομός Μεσσηνίας σε καμία περίπτωση δεν θα υποτιμηθεί στον επανασχεδιασμό που επιχειρείται».

Καταλήγοντας, από τον Π. Κωνσταντινέα τέθηκαν «τα ζητήματα που συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση αντιπροσωπείας των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος του νομού με το προεδρείο της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας» και ειδικότερα «της δημιουργίας αστυνομικού σταθμού στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, της κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων και της στελέχωσης του Τμήματος Μεταγωγών για την πιο εύρυθμη λειτουργία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, της υποστήριξης με τεχνικά μέσα και ατομικό εξοπλισμό των ανδρών της υπηρεσίας».

«ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»

 

Στο μεταξύ, με άλλη ανακοίνωσή του, ο Π. Κωνσταντινέας αναφέρεται στη συμμετοχή του στην αντισύνοδο που διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο των επίσημων συναντήσεων Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Κοινότητας Κρατών Λατινικής Αμερικής. Ο Π. Κωνσταντινέας, αφού περιγράφει το κλίμα που συνάντησε στους θεσμούς της Ε.Ε. στη βελγική πρωτεύουσα, καταλήγει στην ανακοίνωσή του: «Σε αυτό το σταυροδρόμι ο ελληνικός λαός, για άλλη μία φορά, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, για ακόμη μια φορά εκπέμπει στην Ευρώπη το μήνυμα της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Αντέχει, ακόμη, στις μνημονιακές κακουχίες, δεν τρομοκρατήθηκε στις εκλογές του Ιανουαρίου, εξέλεξε μια κυβέρνηση που μπορεί να υπερασπιστεί τα δίκαιά του. Οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης θυμίζουν σε όλους και σε όλες τα αυτονόητα. Η εξουσία πηγάζει εκ μέρους του λαού και ασκείται υπέρ αυτού. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εξεπλάγησαν οι τεχνοκράτες των θεσμών, όταν οι υπουργοί της  δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας μας αρνήθηκαν να τους συναντήσουν. Το κλίμα στις Βρυξέλλες θυμίζει αρχαιοελληνική τραγωδία. Η ύβρις που έχει συντελεστεί, προοικονομεί την νέμεση. Η κάθαρση πλησιάζει. Η ώρα των λαών έχει σημάνει».