Τρίτη, 03 Μαϊος 2011 20:13

Σαχινίδης σε Νάντια: «76 εκ. ευρώ για κάλυψη υποχρεώσεων από μεταφορές μαθητών»

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με την υπ’ αριθμόν 4204/15-03-11 αναφορά της, η βουλευτής Μεσσηνίας, Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, είχε θέσει υπ’ όψιν του Υπουργείου Οικονομικών τον κίνδυνο παύσης της μεταφοράς μαθητών από το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, μετά από ανακοίνωση της εταιρείας.

 

Σε απάντησή του, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης, ενημερώνει την κ. Γιαννακοπούλου ότι με την υπ’ αριθμόν 2/28051/4-4-2011 απόφαση μεταφέρθηκε ποσό 76 εκατομμυρίων ευρώ στις αποκεντρωμένες διοικήσεις για κάλυψη υποχρεώσεων από μεταφορές μαθητών παρελθόντων ετών.

 

Μετά την παραπάνω εξέλιξη, η κ. Γιαννακοπούλου δήλωσε την ανησυχία της για τις εντεινόμενες πιέσεις των ΚΤΕΛ, τα οποία ωστόσο διεκδικούν νόμιμες οφειλές, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «ο επιδιωκόμενος σκοπός όλων των μερών είναι η εξόφληση των ΚΤΕΛ και η απρόσκοπτη και ασφαλή μεταφορά των μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες. Η Πολιτεία κάνει σαφείς προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση, γεγονός που φαίνεται από την εξόφληση υποχρεώσεων παρελθόντων ετών. Το Υπουργείο αντιλαμβάνεται τις οικονομικές υποχρεώσεις των ΚΤΕΛ που «τρέχουν» και ανταποκρίνεται έστω και καθυστερημένα, αν και είναι γεγονός ότι αυτό συμβαίνει διαχρονικά και δεν είναι τωρινό φαινόμενο».

Σχόλια  

0 # ΤΑΚΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥΚΟΣ 04-05-2011 11:57
ο επιδιωκόμενος σκοπός δεν είναι η πληρωμή των ΚΤΕΛ κυρία μου , θα έπρεπε να είναι η αγορά απο τους Δήμους λεωφορείων για να μεταφέρονται οι μαθητές , έτσι θα εργαζόταν κόσμος και η μεταφορά θα γινόταν με ελάχιστο κόστος για την πολιτεία .Αρκετά έφαγαν τα ΚΤΕΛ απο τον Ελληνικό λαό.Τα ίδια τα λεωφορεία θα έκαναν εσωτερικά δρομολόγια στις κοινότητες για την εξυπηρέτηση του κόσμου .Λίγο μυαλό δεν βλάπτει ,αυτά έχουν λυθεί σε πολιτισμένες κοινωνίες ,αλλά εσείς προσκυνάτε τα ΚΤΕΛ .
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER