Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015 08:37

Ο Πετράκος παίρνει αποστάσεις από ενδεχόμενη συμφωνία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο Πετράκος παίρνει αποστάσεις από ενδεχόμενη συμφωνία

Πολύ δύσκολα θα ψηφίσει μια νέα συμφωνία ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος που δηλώνει σε κάθε ευκαιρία αντίθετος με τα μέτρα λιτότητας, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει ότι “η συζήτηση των εναλλακτικών επιλογών που διαθέτει η χώρα, μπροστά στο διαφαινόμενο αδιέξοδο, επιβάλλεται να ανοίξει χωρίς δαιμονοποιήσεις και δογματισμούς”.

Ουσιαστικά ο κ. Πετράκος ακολουθεί πολιτικά την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και ζητεί διαγραφή του χρέους, τέλος στη λιτότητα και ρευστότητα στην ελληνική οικονομία.

Προχθές το βράδυ ο κ. Πετράκος δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook τα εξής:

“Στη βάση των τελευταίων εξελίξεων είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υπάρξει «συμφωνία» προς όφελος του λαού και του τόπου. Η κυβέρνηση, υπό το βάρος των ιστορικών ευθυνών που έχει αναλάβει, πρέπει και μπορεί να αντιδράσει και θα αντιδράσει στις ιταμές μεθοδεύσεις των πιστωτών, εκπροσωπώντας γνήσια τη λαϊκή βούληση για απαλλαγή της χώρας από τα νεοαποικιάκα μνημονιακά δεσμά της κοινωνικής λεηλασίας.

Η προοπτική για μια συμφωνία, που θα βάζει τέλος στη λιτότητα, που θα δίνει στην αναγκαία ρευστότητα στην ασθμαίνουσα ελληνική οικονομία και θα προβλέπει την αναγκαία βαθιά διαγραφή του αβίωτου χρέους, εντός του υφιστάμενου ασφυκτικού πλαισίου που θέτουν οι κυρίαρχες ευρωατλαντικές ελίτ, μοιάζει να απομακρύνεται περισσότερο παρά ποτέ.

Είναι ώρα ιστορικών αποφάσεων για την προοπτική του τόπου και το μέλλον του ελληνικού λαού. Η συζήτηση των εναλλακτικών επιλογών που διαθέτει η χώρα , μπροστά στο διαφαινόμενο αδιέξοδο, επιβάλλεται να ανοίξει χωρίς δαιμονοποιήσεις και δογματισμούς”.

Χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο "Επανεκκινώντας την Ανάπτυξη είπε μεταξύ άλλων: 
"Μια πολύ κακή συμφωνία, για την οποία πιέζουν και εκβιάζουν οι δανειστές, θα είναι πολύ χειρότερη εξέλιξη από τη μη συμφωνία".

Σχόλια  

0 # ΓΑΖΗΣ 26-06-2015 12:20
Όχι στη λιτότητα
Ναι σε ισχυρή ένεση ρευστότητας
Ναι σε σχεδόν ολοκληρωτική διαγραφή του χρέους.
Μπράβο ποιος πληρώνει ρε μάγκα ;;;;πέντε χρόνια λέτε τα ίδια γιατί δεν απαντάτε γιατί δεν εφαρμόζετε το πρόγραμμά σας, που είναι η Θεσσαλονίκη ,τα μνημόνια που τα βάλατε ;;;;εξακολουθεί τε να λέτε ψέματα ,το επιχειρημά σας είναι, ότι φταίει η Τρόικα,έτσι πάντα κάνετε για όλα φταίνε οι άλλοι.( Γι αυτό η στρατηγική σας δεν είναι η ειλικρίνεια αλλά, όπως είπε στη συνέντευξη του ο κύριος Βαρουφάκης, η ασάφεια. Αυτό σημαίνει ότι αποφεύγετε να πείτε καθαρά ότι επιδιώκετε την έξοδο της Ελλάδας πρώτα από την Ευρωζώνη, στη συνέχεια από την ΕΕ και μετά από το ΝΑΤΟ. Έτσι προσπαθείτε με την πολιτική της μετωπικής σύγκρουσης εναντίον των βόρειων Ευρωπαίων και ιδιαίτερα εναντίον των Γερμανών να διαμορφώσετε ένα συναισθηματικό κλίμα αντιπάθειας των Ελλήνων ενάντια στην υπόλοιπη Ευρώπη. Με αυτό τον τρόπον προσπαθείτε βαθμιαία να οδηγήσετε τους Έλληνες στην εντύπωση ότι πρωτίστως αυτοί είναι και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, που επιδιώκουν την έξοδο από την Ευρωζώνη.) capital.gr 4/3/2015. ;Oλα τα άλλα είναι κουραφέξαλα λακέδων πχ Πετράκος ,Μακρή κλπ
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER