Τετάρτη, 04 Μαϊος 2011 15:45

Ερώτηση Αποστολάκου για τη διόγκωση του κράτους

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Βουλευτής Νομού Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος συνυπέγραψε με συναδέλφους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Ερώτηση για τη διόγκωση του κράτους κατά τη διακυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τους τελευταίους 18 μήνες.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
Τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και οι συναρμόδιοι Υπουργοί, υποστηρίζουν ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο για την κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών, δημόσιων φορέων και υπηρεσιών, με γνώμονα τον περιορισμό του σπάταλου και διεφθαρμένου Κράτους. Η υλοποίηση του σχεδίου αυτού διέρχεται μέσα από τον Καλλικράτη για τη Δημόσια Διοίκηση και το έργο Λευκή Βίβλος για την αναμόρφωση του Κράτους που χρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α. Σχετική δέσμευση έχει αναληφθεί άλλωστε, και στο πλαίσιο του Μνημονίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του οποίου, τον επόμενο μήνα θα πρέπει να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση η αιτιολογική έκθεση του σχετικού νομοσχεδίου.
Παρά τις μεγαλόστομες αυτές διακηρύξεις και δεσμεύσεις, όμως, παρά τη ψήφιση του νόμου 3895/2010 «Κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του δημόσιου τομέα» και παρά τις θυσίες στις οποίες έχουν υποβληθεί οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, τα λειτουργικά έξοδα του Κράτους δεν μειώθηκαν σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Οικονομικών και οι στόχοι που είχαν τεθεί διαψεύσθηκαν. Αντιθέτως, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα», το οποίο παραθέτει συγκεκριμένα στοιχεία, τους 18 μήνες της διακυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σημειώθηκε ραγδαία διόγκωση του Κράτους. Μεταξύ άλλων, ιδρύθηκαν 41 Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, νομικά πρόσωπα και Αυτοτελείς Υπηρεσίες, 386 Γενικές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις και Τμήματα, 11 Αυτοτελή Γραφεία, 2 Ανεξάρτητες Αρχές, 3 Ινστιτούτα, 701 Συμβούλια, ενώ συστήθηκαν 8.005 νέες θέσεις. Το αποτέλεσμα είναι να έχει επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός με πάνω από 115 εκ. ευρώ ετησίως.
Κατόπιν τούτων ερωτώνται  οι κ.κ. Υπουργοί:
Πόσοι φορείς, υπηρεσίες, οργανισμοί, νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, ανώνυμες εταιρείες, γενικές και ειδικές γραμματείες κλπ. έχουν συσταθεί από τις 5.10.2009 στο Υπουργείο σας; Με τι ετήσιο κόστος ο καθένας;
Πόσες Γενικές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις, Τμήματα και Αυτοτελή Γραφεία έχουν συσταθεί από τις 5.10.2009 στους φορείς του Υπουργείου σας; Ποιο το ετήσιο κόστος του καθενός;
Πόσες νέες θέσεις, μόνιμου προσωπικού, προσωπικού αορίστου χρόνου, προσωπικού ορισμένου χρόνου ή ειδικού επιστημονικού προσωπικού έχουν συσταθεί από τις 5.10.2009 στους φορείς του Υπουργείου σας, ιδιωτικού ή δημοσίου δικαίου; Ποιο το ετήσιο κόστος της πλήρωσης; Για τις μετατάξεις ή αποσπάσεις να προσδιορισθεί η μισθολογική διαφορά και τα επιπλέον επιδόματα ή υπερωρίες που καταβάλλονται.
Να κατατεθούν αναλυτικοί πίνακες καθώς και τα ΦΕΚ με τις ανωτέρω συστατικές πράξεις: Νόμους, προεδρικά διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις, αποφάσεις του Πρωθυπουργού, Πράξεις του Υπουργικού Συμβουλίου κλπ.

Γραφείο Τύπου      

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER