Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 13:49

Σαμπαζιώτης: Την Κυριακή ψηφίζουμε "Ναι"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Σαμπαζιώτης: Την Κυριακή ψηφίζουμε "Ναι"

Πριν από 5 μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ μας έλεγε προεκλογικά ότι την επόμενη μέρα της διακυβέρνησής του ο κόσμος θα είναι υπερήφανος αξιοπρεπής και ευτυχισμένος. 

Σήμερα βλέπουμε πόση «υπερηφάνεια» έχουν οι άνθρωποι που συνωστίζονται με αγωνία μπροστά σε ΑΤΜ, μπροστά σε σουπερ μάρκετ, μπροστά στα βενζινάδικα. Βλέπουμε πόση «αξιοπρέπεια» έχουν οι ηλικιωμένοι που κάνουν ουρές για να πάρουν τη σύνταξή τους και που τελικά δεν την παίρνουν. Βλέπουμε πόση «ευτυχία» έχει να παίρνουν οι άνθρωποι το μισθό ή τη σύνταξή τους μέχρι 50 ή 60 ευρώ την ημέρα. 

Ελεγαν ότι «θα βαράνε τα νταούλια» και θα χορεύουν τις αγορές στο ταψί και τελικά χορεύουν την ελληνική κοινωνία πάνω σε αναμμένα κάρβουνα! Ελεγαν ότι θα κάνουν πρόταση στους δανειστές «που δεν θα μπορούν να την αρνηθούν». Και τελικά οι υποχρεώθηκε ο κ. Τσίπρας να κάνει πρόταση με 8 δισεκατομμύρια καινούργια λιτότητα, οκτώ φορές περισσότερη από το email Χαρδούβελη, και δεν κατάφερε, ούτε με αυτήν να κλείσει συμφωνία. 

Και αφού γέμισαν τον κόσμο ψέματα, προτείνουν ένα δημοψήφισμα παρωδία, αφού έχει το μοναδικό παγκόσμιο χαρακτηριστικό να μην έχει αντικείμενο. Η πρόταση που καλούν να απορρίψει ο ελληνικός λαός δεν υπάρχει πια στο τραπέζι. Το πρόγραμμα έχει λήξει. Το ερώτημα όμως του δημοψηφίσματος δεν είναι η συμφωνία. Το ερώτημα είναι "Ναι" ή "Οχι" στο ευρώ και στην Ευρώπη.

Με το "Οχι", την επόμενη μέρα δεν θα πήγαινε η Ελλάδα σε μία «καλύτερη διαπραγμάτευση». Θα πήγαινε σε άλλο νόμισμα. Υποτιμημένο. Χωρίς κανένα μέλλον. Και χωρίς δυνατότητα επιστροφής. 

Με το "Οχι" χρήματα δεν θα υπάρχουν για να πληρωθεί το ΔΝΤ και τα ομόλογα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Πάνω από 8,5 δισεκατομμύρια θα έμεναν απλήρωτα. Πώς ονομάζεται αυτό; Ανοιχτή, ξεκάθαρη, αδιαμφισβήτητη, ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. 

Με το "Οχι" θα έρθει κούρεμα στις καταθέσεις τους ελληνικού λαού. Ενα «Οχι» θα σήμαινε ότι δεν θα καταβάλλονται συντάξεις και μισθοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ότι θα χαθούν αγροτικές επιδοτήσεις, καθώς αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, όλα τα κοινοτικά κονδύλια θα παρακρατούνται από τα ευρωπαϊκά ταμεία, θα χαθούν τα ΕΣΠΑ και τα χρήματα για όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Ενα "Οχι" δεν οδηγεί μόνον στην έξοδο της χώρας από το ευρώ. Οδηγεί στο χάος!

Την επόμενη Κυριακή ψηφίζουμε "Ναι" για να μείνουμε στην καρδιά της Ευρώπης και του ευρώ. 

Ψηφίζουμε "Ναι" για να βγάλουμε τη χώρα από τον εφιάλτη. 

Ψηφίζουμε "Ναι" για να ξανανοίξουν οι τράπεζες. 

Ψηφίζουμε "Ναι" για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία και την κοινωνική αναταραχή. 

Ψηφίζουμε "Ναι" για να αποτρέψουμε πολλούς εθνικούς κινδύνους. 

Ψηφίζουμε "Ναι" γιατί αυτό απαιτεί το συμφέρον της χώρας.

 

 

Δημήτρης Σαμπαζιώτης

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER