Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 15:42

Πετράκος: «Το "Οχι" θα μετατραπεί σε λαϊκή χιονοστιβάδα»

Γράφτηκε από την

«Τον οικονομικό, πολιτικό και ψυχολογικό πόλεμο που ζει αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία θα τον κερδίσει ο ελληνικός λαός» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος σε ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, με την ιδιότητά του ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Θ. Πετράκος, μιλώντας σχετικά με το νομοσχέδιο «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα», ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα:

«Με την ιστορική του απόφαση το Υπουργικό Συμβούλιο να θέσει σε δημοψήφισμα την απαράδεκτη πρόταση της υποτέλειας και της κοινωνικής κατεδάφισης και να καλέσει τον λαό να πει ένα μεγάλο "Οχι". Αυτό το "Οχι" θα μετατραπεί σε λαϊκή χιονοστιβάδα. Ταραχή μεγάλη, όπως είπε και ο υπουργός, έχει πέσει παντού και στους πιστωτές και στους εγχώριους υποστηρικτές τους.

(…) Εμείς, απέναντι στον αυταρχισμό και στη σκληρή λιτότητα απαντούμε με δημοκρατία, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Καλούμε τον ελληνικό λαό να μη φοβηθεί. Καλούμε τον ελληνικό λαό, ό,τι και να ακούσει μέχρι την Κυριακή -αφού ο κ. Γιούνκερ είπε όποιο και να είναι το ερώτημα, ο ελληνικός λαός να πει "ναι"- να πει "όχι" στα νέα μνημόνια, να πει "ναι" σε μια συμφωνία η οποία θα κάνει βαθιά διαγραφή του χρέους, θα ακυρώνει τη λιτότητα, θα δίνει μια αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο. Με αυτού του είδους την προοπτική μπορεί να υπάρξει λύση στην Ελλάδα.

(…) Ομως, δεν πρόκειται να περάσει τίποτα. Δεν θα ζητήσουμε την άδεια του κ. Σόιμπλε και του κ. Ντάισελμπλουμ για να διαφυλάξουμε τη δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε, είπε χθες ο Αλέξης Τσίπρας».