Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2015 00:41

Πετράκος: "Ομολογία στρατηγικής ήττας η παραίτηση Σαμαρά"

Γράφτηκε από την

Με την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, που έδιναν προβάδισμα στο «όχι», νέοι, κυρίως, άνθρωποι, μετά τις 10 το βράδυ, άρχισαν να συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας για να πανηγυρίσουν, αλλά και να συζητήσουν για την καθαρή νίκη της επιλογής τους.

Στους πανηγυρισμούς συμμετείχαν και οι Μεσσήνιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Θανάσης Πετράκος, Γιώτα Κοζομπόλη, Έλενα Ψαρρέα και Πέτρος Κωνσταντινέας.

Σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αθανάσιος Πετράκος έκανε την ακόλουθη δήλωση στο ΑΠΕ - ΜΠΕ:

«Είναι μεγάλη ημέρα σήμερα για την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό. Ο Ελληνικός Λαός απέδειξε ότι δεν πτοείται από την τρομοκρατία, που του ασκήθηκε από τα συστημικά κανάλια της διαπλοκής, τα οποία λειτούργησαν ως φερέφωνα των δανειστών. Αυτός ο Λαός έγραψε και πάλι ιστορία και του αρμόζουν οι στίχοι: "Μικρός λαός και πολεμά / δίχως σπαθιά και βόλια / για όλου του κόσμου το ψωμί / το φως και το τραγούδι". Με τη μεγάλη δύναμη που έδωσε ο Ελληνικός Λαός, η κυβέρνηση ισχυροποιεί τώρα πιο πολύ τη θέση της και είναι υποχρεωμένοι οι δανειστές, εάν θέλουν να πιστεύουν σε μια δημοκρατική Ευρώπη, να συμφωνήσουν σε μια λύση η οποία θα βγάλει την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό από το πεντάχρονο σκοτεινό τούνελ των μνημονιακών πολιτικών. Οι πολίτες της Μεσσηνίας έδωσαν και αυτοί ένα μεγάλο προβάδισμα στο "όχι" και στο άκουσμα της παραίτησης του κ. Σαμαρά, η οποία αποτελεί ομολογία στρατηγικής ήττας, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα ανακούφισης».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ