Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2015 14:33

Ερώτηση Πετράκου για τα ιδιωτικά κανάλια και τη στάση τους στο δημοψήφισμα

Γράφτηκε από την

Μεθαύριο Παρασκευή συζητείται στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκου, προς τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, σχετικά με την «τήρηση εκλογικής νομοθεσίας από τα ιδιωτικά κανάλια».

Οπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής «τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια, όχι μόνο δεν τήρησαν κανέναν κανόνα δεοντολογίας την εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, αλλά επιπλέον, ορισμένα εξ αυτών, παραβίασαν προκλητικά την εκλογική νομοθεσία». Παράλληλα, ο βουλευτής, προσθέτει ότι «τα ιδιωτικά κανάλια δεν καταβάλουν τα χρέη τους για τη χρήση των συχνοτήτων».

Καταλήγοντας, ζητεί από τον υπουργό να γνωστοποιήσει, αφ’ ενός «σε τι νομοθετικές πρωτοβουλίες θα προχωρήσει και πότε, ώστε να τιμωρηθούν αυστηρά όσοι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί, παραβίασαν την εκλογική νομοθεσία» και αφ’ ετέρου «πότε θα καταβάλουν τα χρέη τους, τα τηλεοπτικά κανάλια αλλά και ο ΟΤΕ και η Multichoice Hellas, η οποία είναι ιδιοκτήτρια του συνδρομητικού καναλιού Nova, για το τέλος χρήσης τηλεοπτικών συχνοτήτων και πότε θα προκηρυχθούν οι άδειες χρήσης τηλεοπτικών συχνοτήτων».