Τρίτη, 10 Μαϊος 2011 14:19

Παρέμβαση Θανάση Δαβάκη για την επικινδυνότητα που εμφανίζει η Εθνική Οδός Σπάρτης-Γυθείου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών κ. Δημήτρη Ρέππα, Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση και Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάσης Δαβάκης.
Οπως αναφέρει στην Ερώτηση του ο Λάκωνας βουλευτής, το οδόστρωμα του τμήματος της Εθνικής οδού από την είσοδο της Σπάρτης μέχρι και μετά τις Αμύκλες, κοντά στο Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, βρίσκεται κυριολεκτικά σε άθλια κατάσταση.
Η εικόνα που εμφανίζει το οδόστρωμα στο συγκεκριμένο τμήμα, που αποτελεί το κεντρικότερο οδικό πέρασμα του Νομού Λακωνίας είναι η ακόλουθη: διαλυμένος ασφαλτοτάπητας, ο οποίος έχει υποχωρήσει σε πολλά σημεία, εξαιτίας της συνεχούς διέλευσης βαρέων οχημάτων  και επικίνδυνες λακκούβες που η προσπάθεια αποφυγής τους εκ μέρους των οδηγών, προκαλεί τεράστιο κίνδυνο ατυχήματος ή και δυστυχήματος.
Μάλιστα, στο 3ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Σπάρτης-Γυθείου, κυρίως στο ρεύμα προς Σπάρτη, το οδόστρωμα έχει υποστεί μία πρωτοφανή αλλοίωση, παρουσιάζοντας "κυματισμούς" ασφάλτου με ότι αυτό σημαίνει για τους χειρισμούς στους οποίους είναι αναγκασμένοι να καταφύγουν οι διερχόμενοι οδηγοί, προκειμένου να μην "πέσουν"σέ αυτούς, μπαίνοντας μάλιστα πολλές φορές στο αντίθετο ρεύμα, για να τους αποφύγουν και να αποφύγουν έτσι και ενδεχόμενες σοβαρές ζημιές στα οχήματα τους.
Στη συνέχεια ο κ. Δαβάκης επισημαίνει στους αρμόδιους Υπουργούς ότι είναι επιτακτική και άμεση ανάγκη να υπάρξει ουσιαστική παρέμβαση στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα, που θα περιλαμβάνει ριζική αντικατάσταση του συγκεκριμένου ασφαλτοτάπητα και τοποθέτηση καινούργιου, χωρίς "μπαλώματα" και περιστασιακές "λύσεις": «η θερινή τουριστική περίοδος έφθασε με ότι αυτό σημαίνει για την επίσπευση των απαραίτητων διαδικασιών προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες» είπε ο κ. Δαβάκης, ενώ στη συνέχεια ενημέρωσε τους υπουργούς για την ταλαιπωρία που υφίστανται εκατοντάδες πολίτες που διέρχονται καθημερινά στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα, καθώς και για τον κίνδυνο που υπάρχει να προκληθεί σοβαρό τροχαίο ατύχημα: «αρκετά ταλαιπωρήθηκαν τόσο καιρό, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, ας αποφευχθεί τουλάχιστον το ενδεχόμενο τροχαίων ατυχημάτων από τους ανύποπτους τουρίστες και τους επισκέπτες της Λακωνίας, οι οποίοι αναπόφευκτα θα διέλθουν το οδικό τμήμα πού περιγράφουμε, σε οποιοδήποτε σημείο της Λακωνίας και αν κατευθύνονται. Επίσης ο κ. Δαβάκης αναφερόμενος στους κ.κ. Υπουργούς, προς τους οποίους απευθύνει την Ερώτηση, τους προτρέπει κατά την απάντηση τους να μην εντοπίσουν το ζήτημα στη βάση των αρμοδιοτήτων των εμπλεκόμενων υπουργείων, αναζητώντας ποιος είναι αρμόδιος, αλλά στην βάση της ουσιαστικής επίλυσης του προβλήματος.
Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του ο κ. Δαβάκης, καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να προβούν άμεσα στις ενέργειες που απαιτούνται, ο καθένας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, προκειμένου να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν το οδικό τμήμα της Εθνικής Οδού Σπάρτης-Γυθείου, που αποτελεί σημείο «καρμανιόλα» για τους διερχόμενους οδηγούς.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER