Τρίτη, 10 Μαΐου 2011 16:16

«Συνάντηση Νάντιας με τη Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, κα. Στρατηγάκη»

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η βουλευτής Μεσσηνίας κα. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου πραγματοποίησε συνάντηση που διήρκεσε περίπου μία ώρα, την Τρίτη 10/05/11, με τη Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κα. Στρατηγάκη. Η βουλευτής Μεσσηνίας συζήτησε, ενημερώθηκε και κατέθεσε προτάσεις στην κα. Στρατηγάκη, όσον αφορά την επίτευξη του στόχου της ισότητας των φύλων σε όλες τις δημόσιες πολιτικές και του στόχου της αύξησης των γυναικών στα κέντρα λήψης των πολιτικών αποφάσεων.
Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση η κα. Στρατηγάκη ενημέρωσε τη βουλευτή Μεσσηνίας ότι η Γενική Γραμματεία πρόκειται να δημιουργήσει Συμβουλευτικό Κέντρο για γυναίκες  - θύματα βίας και τα παιδιά τους στην Καλαμάτα. Το έργο πρόκειται να υλοποιηθεί μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση» του ΕΣΠΑ 2007 – 2013, με σκοπό την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών. Το Κέντρο θα στοχεύσει στην υλοποίηση Τοπικών Σχεδίων Δράσης, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Για την επίτευξη του βέλτιστου δυνατού αποτελέσματος, η Γενική Γραμματεία θα προχωρήσει σε διαδικασία επιμόρφωσης των στελεχών που θα εργαστούν στο Συμβουλευτικό Κέντρο και των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που θα εμπλακούν στο έργο και θα εφαρμοστεί πλάνο πολλαπλής υποστήριξης και παροχής υπηρεσιών άμεσης αρωγής των γυναικών – θυμάτων βίας και των παιδιών τους. Περαιτέρω, η κα. Στρατηγάκη υπολογίζει στην ανάπτυξη συνεργασιών με άλλους φορείς της Πολιτείας, όπως ο ΟΑΕΔ, τα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης και η Τοπική Αυτοδιοίκηση για την υλοποίηση ενεργειών.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER