Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011 16:27

Αποστολάκος για επιτόκιο πυρόπληκτων δανείων

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αμέσως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε προχωρήσει στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων με στόχο την στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών, μεταξύ των οποίων και ο Νομός Λακωνίας. Ένα από τα μέτρα που είχαν ληφθεί τότε ήταν η ρύθμιση των οφειλών και η χορήγηση νέων κεφαλαίων κίνησης με ευνοϊκούς όρους στις επιχειρήσεις των πυρόπληκτων περιοχών. Χρήση του ευεργετικού αυτού μέτρου είχαν κάνει πολλές επιχειρήσεις της Λακωνίας που δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους, όπως για παράδειγμα του τουρισμού.

Μετά από 4 χρόνια εφαρμογής και έχοντας μεσολαβήσει η οικονομική κρίση με τις βαρύτατες συνέπειες στις επιχειρήσεις και ευρύτερα στην Ελληνική οικονομία, οι ρυθμίσεις του μέτρου χρίζουν αλλαγών. Ειδικότερα στη διάσταση του επιτοκίου, το οποίο έχει εκτιναχθεί σε απαγορευτικά πλέον ύψη.

Στην κατεύθυνση αυτή και κατόπιν συνεργασίας με την Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας, ο Βουλευτής του Νομού κ. Γρηγόρης Αποστολάκος κατέθεσε Αναφορά προς τους Υπουργούς της κυβέρνησης κ.κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Μ. Χρυσοχοΐδη με την οποία ζητούσε μείωση του επιτοκίου των δανείων που είχαν χορηγηθεί.

Στις εκκλήσεις του κ. Αποστολάκου και του επιχειρηματικού κόσμου της Λακωνίας, οι Υπουργοί ουσιαστικά απαντούν αρνητικά. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο κ. Παπακωνσταντίνου «το επιτόκιο των δανείων καθορίστηκε κοντά στα επίπεδα της αγοράς ανταποκρινόμενο στη δυναμική της εκάστοτε οικονομικής συγκυρίας». «Μόνο που η παρούσα συγκυρία χαρακτηρίζεται από έντονη ύφεση, απουσία ρευστότητας, υψηλά επιτόκια, οικονομική δυσπραγία και ασφυξία. Συνεπώς αντί για αόριστες κυβερνητικές τοποθετήσεις απαιτούνται συγκεκριμένες αποφάσεις που θα στηρίξουν τον επιχειρηματικό κόσμο στη δύσκολη αυτή περίοδο» ήταν το σχόλιο του κ. Αποστολάκου.

 

Γραφείο Τύπου

 

 

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER