Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015 14:55

Αρνητικοί και για το δεύτερο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα Κοδέλας και Πετράκος

Γράφτηκε από την
Αρνητικοί και για το δεύτερο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα Κοδέλας και Πετράκος

Αρνητικοί απέναντι και στο δεύτερο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, όπως, προέκυψαν από τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, εμφανίστηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος και Δημήτρης Κοδέλας, μιλώντας στη συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής.

 

«Για δεύτερη Τετάρτη ζούμε τον ίδιο εφιάλτη. Δεν έχουμε δικαίωμα να αφήνουμε να γίνονται τιμητές αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή. Έχουμε υποχρέωση να σταματήσουμε αυτόν τον εφιάλτη που ζουν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και όσοι είπαν "όχι" στον εκβιασμό και "όχι" στους εκβιαστές» επισήμανε ο κ. Πετράκος. «Αρνούμαι να δεχτώ τις νεοφιλελεύθερες λογικές ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος» είπε ο κ. Πετράκος και συμπλήρωσε ότι «δεν είχαμε εξουσιοδότηση για έξοδο από το ευρώ, αλλά και δεν είχαμε εξουσιοδότηση να υπογράψουμε νέο μνημόνιο. Αντίθετα είχαμε υποχρέωση να μην υπογράψουμε νέο μνημόνιο». Και κατέληξε: «Αρνούμαι να συναινέσω ότι σώζεται η χώρα μου, όταν καταστρέφονται οι πολίτες της».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Κοδέλας σημείωσε ότι «ζούμε μια παραδοξότητα: Οι εμπνευστές των μνημονίων ξαφνικά νοιάζονται για το Κοινοβούλιο και τις διαδικασίες και για το ότι είναι περιορισμένος ο χρόνος προκειμένου να εκφράσουν γνώμη οι βουλευτές». Και συμπλήρωσε ότι οι εξελίξεις σε σχέση με τη συμφωνία και τα προαπαιτούμενα προσδιορίζονται από τραγικότητα για τη δημοκρατία, την κοινωνία και την οικονομία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER