Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011 13:04

Θαν. Δαβάκης: Κυβερνητική δέσμευση για την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων Σπάρτης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

Κυβερνητική δέσμευση απέσπασε ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάσης Δαβάκης, σε ότι αφορά την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων Σπάρτης, η οποία εδώ και καιρό έχει αναστείλει τη λειτουργία της.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χάρης Καστανίδης απαντώντας σε Ερώτηση του Λάκωνα βουλευτή, αναφέρει πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ζητήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών την έγκριση πλήρωσης δεκαπέντε (15) θέσεων Επιμελητών Ανηλίκων για το έτος 2011, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στις Υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων όλης της χώρας. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλιστεί το απαιτούμενο προσωπικό προκειμένου να λειτουργήσουν κανονικά η Υπηρεσίες αυτές, οι οποίες όπως παραδέχεται και ο κ. Υπουργός επιτελούν σημαντικότατο έργο. Επίσης ο κ. Καστανίδης αναφέρει πως ο αριθμός των θέσεων που θα προκηρυχθούν είναι μειωμένος, εξαιτίας των δημοσιονομικών προβλημάτων που ταλαιπωρούν σήμερα τη χώρα μας αλλά και των ορίων που θέτει η τρόικα για τον αριθμό των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα, διότι πρόκειται για μόνιμες οργανικές θέσεις.

Στη συνέχεια της απαντήσεως του ο κ. Υπουργός διευκρινίζει πως από τις δεκαπέντε νέες θέσεις Επιμελητών Ανηλίκων που πρόκειται να πληρωθούν, οι πέντε (5) από αυτές θα είναι θα είναι του κλάδου ΠΕ Σωφρονιστικού Ανηλίκων και δέκα (10) θέσεις του κλάδου ΤΕ Επιμελητών Ανηλίκων. Μόλις ολοκληρωθεί η έγκριση των ανωτέρω θέσεων από το Υπουργείο Εσωτερικών, θα διατεθεί μία (1) τουλάχιστον  για την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων του Δικαστηρίου Ανηλίκων Σπάρτης.

Τέλος ο κ. Δαβάκης, σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Υπουργού ανέφερε πως πρέπει άμεσα να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες αλλά και ο προγραμματισμός που υπάρχει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, για την πλήρωση της κενής θέσεως του Επιμελητή Ανηλίκων Σπάρτης. Είναι μεγάλη ανάγκη, είπε ο κ. Δαβάκης, το Υπουργείο Εσωτερικών το συντομότερο δυνατόν να δώσει το «πράσινο φως» για την έγκριση των θέσεων των Επιμελητών Ανηλίκων όλης της χώρας, προκειμένου να ξεπερασθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες αυτές πανελλαδικά.

 

Από το Γραφείο Τύπου του Θαν. Δαβάκη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER