Τετάρτη, 18 Μαϊ 2011 18:12

Αναφορά Γιαννακοπούλου για το ΤΕΙ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
 Αναφορά Γιαννακοπούλου για το ΤΕΙ Καλαμάτας

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου κατέθεσε αναφορά προς την υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Αννα Διαμαντοπούλου, με αφορμή την επιστολή διαμαρτυρίας του προέδρου του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας Ανδρέα Κανάκη σχετικά με τον αποκλεισμό δύο τμημάτων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας και 22 ακόμη τμημάτων Τ.Ε.Ι. από το μηχανογραφικό δελτίο των πανελλαδικών εξετάσεων του τρέχοντος έτους.
Με την αναφορά αυτή, η κ. Γιαννακοπούλου έρχεται να αναδείξει την έλλειψη επαρκούς και ειλικρινούς διαβούλευσης σχετικά με τις προοπτικές του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας και την απαξιωτική, όπως αναφέρεται στην επιστολή, συμπεριφορά στελεχών του Υπουργείου αναφορικά με τις τεχνολογίες της Βιολογικής Γεωργίας, της Ανθοκομίας, των Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και των Ιχθυοκαλλιεργειών. Επιπλέον, αμφισβητεί το χαρακτηρισμό του «μη βιώσιμου» σε ένα τμήμα στο οποίο οι ενεργοί φοιτητές στα μαθήματα του πρώτου έτους ξεπερνούν τους 100 και οι πτυχιούχοι κάθε έτους τους 60.
Η κ. Γιαννακοπούλου, στην αναφορά της, ζητά την ανασκευή των αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σχετικά με το κλείσιμο των δύο τμημάτων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας.
Από το Γραφείο Τύπου της Νάντιας Γιαννακοπούλου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER