Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015 12:28

Πετράκος στο Mega: "Συγκρότηση ενός μεγάλου λαϊκού μετώπου, για να ακυρώσει το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς του νόμους"

Γράφτηκε από την
Πετράκος στο Mega: "Συγκρότηση ενός μεγάλου λαϊκού μετώπου, για να ακυρώσει το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς του νόμους"

«Έχω τονίσει ότι δεν επιθυμώ, σε καμία περίπτωση, να ανατρέψω αυτή την κυβέρνηση. Θεωρώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει ανασφάλειες. Είπε ότι θα πάμε σε συνέδριο και νομίζω ότι θα πάμε σε συνέδριο» δήλωσε στην τηλεόραση του Mega ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα megatv.com, ο κ. Πετράκος απέφυγε να συζητήσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και τόνισε ότι «αυτή την ώρα, αυτό που μας απασχολεί και απασχολεί εμένα είναι να μην εφαρμοστούν μνημονιακές ρυθμίσεις. Χρειάζεται η συγκρότηση ενός μεγάλου λαϊκού μετώπου, το οποίο να ακυρώσει το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς του νόμους».

Σε ερώτηση εάν γνωρίζει εάν θα γίνουν άμεσα εκλογές απάντησε ότι «πολλά μπορεί να γίνουν, αλλά πιστεύω θα υπάρξει συνέπεια λόγων και έργων, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε ένα συνέδριο για να συζητήσει εάν αυτό που έγινε ήταν συμβιβασμός ή άτακτη υποχώρηση».

Ερωτηθείς εάν ο πρωθυπουργός προχωρήσει τελικά σε ψήφο εμπιστοσύνης τι θα ψηφίσει, ο κ. Πετράκος είπε: «Έχω τονίσει πολλές φορές, ο σκοπός ο δικός μου και των άλλων 32, 44 ό,τι θέλετε πες τε που δεν ψηφίσαμε το μνημόνιο, δεν είναι να ρίξουμε την κυβέρνηση αλλά η κυβέρνηση μέσα από διαδικασίες να απεμπλακεί άμεσα από τον μνημονιακό δρόμο, ο οποίος είναι τραγικός για τη χώρα και φυσικά και για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η κυβέρνηση θα μπορέσει να κατανοήσει, περνώντας οι μέρες, ότι το τρίτο μνημόνιο οδηγεί τη χώρα κατευθείαν σε κοινωνική και οικονομική καταστροφή. Με τα "αν" δεν γίνεται πολιτική».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό και είπε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια. Εγώ είμαι συνεπής με τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και πάνω από όλα θεωρώ ότι ο αριστερός κυρίως πρέπει να έχει αξιοπιστία στην πολιτική του. Εγώ θέλω να επιμένω σε αυτή τη λογική» υπογράμμισε ο κ. Πετράκος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER