Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010 15:49

Νάντια Γιαννακοπούλου: Βαίνει προς κατάργηση το Ταμείο Μολυβιάτη

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

"Διάχυτη είναι η ανησυχία των πολιτών της Μεσσηνίας και των υπόλοιπων πυρόπληκτων περιοχών της Ελλάδας, καθώς σε υπό κατάθεση νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπεται η κατάργηση του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, με αποτέλεσμα να υπάρχει αβεβαιότητα ως προς την τύχη των ταμειακών υπολοίπων του εν λόγω ταμείου και των έργων που έχουν ενταχθεί σε αυτό".
Αυτά αναφέρει σε ερώτηση για το περίφημο Ταμείο Μολυβιάτη η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία σημειώνει: "Στη Μεσσηνία πολλά έργα που έχουν ενταχθεί στο ταμείο αυτό έχουν μείνει εδώ και καιρό στάσιμα, οι ανάδοχοι των έργων απλήρωτοι και οι ζημιές δεν έχουν αποκατασταθεί, ενώ σε άλλες περιπτώσεις τα έργα δεν έχουν καν ξεκινήσει παρά τη δημοπράτησή τους. Ενδεικτικά, ορισμένα από αυτά είναι η βελτίωση της βατότητας περιοχών μεσσηνιακού Ταϋγέτου, τα αντιπλημμυρικά έργα προστασίας της εθνικής οδού από Τσακώνα έως Σπερχογεία, η διευθέτηση ομβρίων υδάτων και εγκάρσιων ρεμάτων στο δρόμο Βασιλίτσι - Κορώνη κ.ά.".
Καταλήγοντας η κ. Γιαννακοπούλου ρωτά τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου: Αν προτίθεται να επανεξετάσει η κυβέρνηση την διατήρηση του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και, αν όχι, μέχρι πότε θα λειτουργεί. Σε ποια έργα θα διατεθούν χρήματα μέσω του ΕΤΑΕΑ στη Μεσσηνία, από τις 13/10/10 (ημερομηνία κατάθεσης της ερώτησης) μέχρι την κατάργησή του. Με ποιο τρόπο και μέσω ποιων διαδικασιών θα εκταμιεύονται πλέον τα χρήματα για την αποκατάσταση και την ανάπτυξη των πυρόπληκτων περιοχών.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER