Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015 07:52

Κατά την υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη: "Σφήνα" Χρυσόστομου με υπαινιγμούς για Τσίπρα

Γράφτηκε από τον
Κατά την υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη: "Σφήνα" Χρυσόστομου με υπαινιγμούς για Τσίπρα

Παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις έκανε χθες ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, κατά τη συνάντησή του με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο μητροπολίτης ζήτησε να μην επαναληφθούν τα λάθη του άμεσου παρελθόντος, να πρυτανεύσει η συναίνεση και η συνεργασία, τονίζοντας πως η Εκκλησία θα κάνει ό,τι πρέπει και το κάνει για να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και η ενότητα του κόσμου.

Ο κ. Χρυσόστομος υποδεχόμενος τον Κυριάκο Μητσοτάκη παρατήρησε με νόημα ότι «οι εκλογές είναι πολύ επώδυνες για τον τόπο και τους πολίτες. Πάνε πολλά πράγματα πίσω που είχαν να κάνουν με την ανάπτυξη. Δυστυχώς, έτσι ήθελαν κάποιοι, έτσι έγινε». Ανέφερε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών πρέπει να είναι τέτοιο που να μπορέσει να βοηθηθεί η πατρίδα. Υποστήριξε πως «οι εξελίξεις στην Ε.Ε. δεν είναι εύκολες. Υπάρχει ακόμα ο κίνδυνος εξόδου και της δραχμής. Πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ». Στέλνοντας πολιτικό μήνυμα, προέτρεψε «να μην επαναληφθούν τα λάθη του άμεσου παρελθόντος, το 1 δισ. να μη γίνει 90 δισ. σε 7 μήνες». Εκθειάζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε πως «ήταν ο μόνος μεστός πολιτικός λόγος στη Βουλή. Δυστυχώς, η βούληση του λαού άλλα ήθελε». Κλείνοντας, είπε ότι «πρέπει να πρυτανεύσει η αλήθεια, το δέον γενέσθαι για την πατρίδα».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης παρατήρησε πως «πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και όχι το συναίσθημα». Μίλησε για ανάγκη για συναίνεση και ενότητα, επισημαίνοντας ότι «έχει πληρώσει ακριβά η χώρα διχασμούς, πραγματικούς και ψεύτικους». Και σημείωσε πως «όσο πιο γρήγορα εφαρμόσουμε αυτά που συμφωνήσαμε, τόσο πιο γρήγορα θα ανακτήσουμε την εθνική ανεξαρτησία».

Γ.Σ.


NEWSLETTER