Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015 15:20

Μητσοτάκης από Καλαμάτα: "Η Ν.Δ. θα έρθει πρώτη στις εκλογές"

Γράφτηκε από τον

Την πίστη ότι η Ν.Δ. θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, εξέφρασε χθες στην Καλαμάτα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, ξεκινώντας την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

«Σε αυτή την αμφίρροπη αναμέτρηση η Ν.Δ. θα μπορέσει να έρθει πρώτη και να είναι αυτή που θα διαμορφώσει τις πολιτικές εξελίξεις την επόμενη μέρα», είπε ο κ. Μητσοτάκης και παρατήρησε: «Χρειαζόμαστε περισσότερη συνεννόηση και σύνθεση. Ολα τα βασικά κόμματα υπέγραψαν και πρέπει να εφαρμόσουν ένα δύσκολο, πλην όμως απαραίτητο πρόγραμμα. Δεν υπάρχουν πια διακρίσεις μνημονιακών και αντιμνημονιακών. Πρέπει να πορευθούμε όλοι μαζί σε αυτό το δύσκολο δρόμο. Και πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλύτερα για τη χώρα, εάν τις πολιτικές εξελίξεις μπορέσει και τις διαμορφώσει η Ν.Δ. Οντας πρώτο κόμμα στις εκλογές, να μπορεί να διαμορφώσει μία ευρεία κυβέρνηση που θα μπορέσει να διορθώσει τη ζημιά, που έγινε στον τόπο τους τελευταίους 7 μήνες. Και για να εξασφαλίσει την απαραίτητη σταθερότητα, να κοιτάξει μπροστά και να επαναφέρει την οικονομία σε μια τροχιά ανάπτυξης».

Απαντώντας σε ερώτηση, ανέφερε πως «θα υπάρχει μία θέση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης και για το ΣΥΡΙΖΑ. Το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να συζητήσει με τη Ν.Δ. είναι δικό του θέμα. Οι εποχές απαιτούν ευρύτερες συνθέσεις, από τη στιγμή, μάλιστα, που και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το πρόγραμμα, το οποίο φαίνεται ο ίδιος να έχει δυσκολία να υλοποιήσει. Εμείς σε περίπτωση που είμαστε πρώτο κόμμα, θα υλοποιήσουμε το τρίτο πρόγραμμα». Και κατέληξε ότι «όσο πιο γρήγορα υλοποιήσουμε το πρόγραμμα, τόσο πιο γρήγορα θα τελειώνουμε με τα προγράμματα και θα αποκτήσουμε και πάλι την εθνική μας ανεξαρτησία».

Για την Καλαμάτα επεσήμανε ότι «μια πόλη με πολύ λαμπρό μέλλον» και παρατήρησε πως η Μεσσηνία έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, τουριστικές επενδύσεις και αγροτικό τομέα, που μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας και παρατήρησε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί ο περιφερειακός αυτοκινητόδρομος, να γίνει ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος και να ενισχυθεί το αεροδρόμιο. 

Πριν την επίσκεψη στο Δημαρχείο, ο δήμαρχος Π. Νίκας ξενάγησε τον  Κυρ. Μητσοτάκη στο υπό κατασκευή νέο Δημαρχείο (παλιό Νοσοκομείο), στο Μέγαρο Χορού και στην παραλιακή ζώνη. 

Στις δηλώσεις του ο κ. Νίκας στάθηκε στο δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος και στην ανάπλαση - ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης και ευχαρίστησε δημόσια τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ., γιατί ήταν άμεση η παρέμβασή του, όταν του ζητήθηκε για την πόλη.

Ακολούθησε κλειστή συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, με τη συμμετοχή του δημάρχου, της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρίας Οικονομάκου, των αντιδημάρχων και συμβούλων της πλειοψηφίας, του πρώην υπουργού Γιάννη Λαμπρόπουλου, του πρώην βουλευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη, του πολιτευτή Μίλτου Χρυσομάλλη, του προέδρου της ΝΟΔΕ Περικλή Μαντά και άλλων τοπικών στελεχών, 

Στη συνέχεια ο Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Διοικητήριο με την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και προήδρευσε σε σύσκεψη τοπικών κομματικών στελεχών στα γραφεία της ΝΟΔΕ της Ν.Δ.

Γ.Σ.