Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2015 08:16

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Χρυσόστομου και Μητσοτάκη

Γράφτηκε από την

Εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου στρέφεται ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις των δύο ανδρών μετά τη συνάντηση που είχαν στην Καλαμάτα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «ευσεβείς πόθους» τις δηλώσεις Μητσοτάκη για πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές - ενώ ειρωνεύεται τον μητροπολίτη για τις αιχμές που άφησε εναντίον της κυβέρνησης Τσίπρα, αναφέροντας πως «ούτε οι ευλογίες του μητροπολίτη Μεσσηνίας θα πιάσουν τόπο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας έχει ως εξής:

«Ευσεβείς πόθους για δήθεν πρωτιά (!) στις επικείμενες εθνικές εκλογές εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. κατά την προχθεσινή προεκλογική του επίσκεψη στην Καλαμάτα. Δυστυχώς, για  τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και το παλιό πολιτικό κατεστημένο ο λαός μας διαθέτει μνήμη. Γνωρίζει πολύ καλά και με οδυνηρό τρόπο ποιοι οδήγησαν τον τόπο τα τελευταία σαράντα χρόνια στην ολοκληρωτική οικονομική και κοινωνική καταστροφή, στην πλήρη απαξίωση. Και για μία ακόμη φορά η ετυμηγορία του θα είναι αμείλικτη. Γιατί ο λαός μας δεν συγχωρεί όσους ασέλγησαν με απίστευτη κυνικότητα σε βάρος του. Ούτε οι ευλογίες του μητροπολίτη Μεσσηνίας, θα πιάσουν τόπο. Δεν πρόκειται να ευοδωθεί η -κατά παράβαση των ιερατικών του καθηκόντων- προσπάθειά του, η επτάμηνη διακυβέρνηση της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ να μετατραπεί σε πλυντήριο του παλιού πολιτικού κατεστημένου.

Στις 20 Σεπτεμβρίου ζητάμε ισχυρή εντολή. Δεν είναι μόνο η ευκαιρία για μας να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε για τη χώρα και το λαό με τις ιδέες, τις αξίες, την πολιτική μας. Αλλά είναι και η ευκαιρία για τη χώρα, που για σαράντα χρόνια έζησε ένα σχεδόν αυτοματοποιημένο δικομματισμό της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο αν θα επιστρέψουμε στα παλιά, ή θα κάνουμε ένα άλμα προς τα μπρος. Αρα οι πολίτες θα αποφασίσουν στις εκλογές αυτές, όχι μόνο για το χτες, για τη διαπραγμάτευση και τη συμφωνία με τους δανειστές. Αλλά και για το αύριο. Ποιον εμπιστεύονται να τολμήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Ποιον εμπιστεύονται να αλλάξει το κράτος, να συγκρουστεί με τη διαφθορά, τη διαπλοκή, τη φοροδιαφυγή. Και ποιον επίσης εμπιστεύονται να τους εκπροσωπήσει στη διαπραγμάτευση για την απομείωση του χρέους, που δεσμευτικά προβλέπει η συμφωνία μας με τους δανειστές».