Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2015 17:35

Ερώτηση για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων από τη Λαϊκή Ενότητα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ερώτηση για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων από τη Λαϊκή Ενότητα

Ερώτηση για την ιδιωτικοποίηση αεροδρομίων, με την οποία ζητούν «να σταματήσει η άκρως επιζήμια για την οικονομία και προκλητικά αδικαιολόγητη εκποίηση των 14 περιφερειακών αερολιμένων», κατέθεσαν στη Βουλή, 19 βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας, μεταξύ των οποίων και ο Μεσσήνιος Θανάσης Πετράκος.

Οι βουλευτές (που έχουν καταθέσει την ερώτηση ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στις 20 Αυγούστου) επισημαίνουν ότι και «την 27-7-15, 29 βουλευτές καταθέσαμε για το συγκεκριμένο θέμα ερώτηση και ΑΚΕ στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, η οποία δυστυχώς δεν έχει ακόμα απαντηθεί». 

Αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι «η δρομολογούμενη ιδιωτικοποίηση είναι αντικείμενη στο Σύνταγμα της Ελλάδας. Τα ελληνικά αεροδρόμια πρέπει να παραμείνουν δημόσια, όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Μπορούν να διπλασιάσουν την επιχειρησιακή ικανότητα και τα κέρδη τους, άρα και τα δημόσια έσοδα. Μπορούν υπό δημόσιο έλεγχο να εγγυηθούν την εθνική ασφάλεια και την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου προς όφελος όλων».

Και ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς: «1) Τι προτίθενται να πράξουν για την άμεση ακύρωση της ιδιωτικοποίησης των Περιφερειακών Κρατικών Αερολιμένων; 2) Τι προτίθενται να πράξουν για τη διερεύνηση του πολιτικού και οικονομικού σκανδάλου της εκποίησης των 14 Περιφερειακών Κρατικών Αερολιμένων; 3) Προτίθενται να αποδώσουν δικαιοσύνη σε μια τέτοια πράξη που ζημιώνει το ελληνικό δημόσιο και θέτει σε άμεση επισφάλεια την κοινωνική συνοχή της χώρας και την εθνική της ασφάλεια - κυριαρχία; 4) Πώς δικαιολογούν και τεκμηριώνουν στην παρούσα οικονομική συγκυρία, την πρόθεση της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων, από τη στιγμή που θα προκύψουν τεράστιες απώλειες στα δημόσια έσοδα;».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER