Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011 15:52

Παρέμβαση Δαβάκη για τη Μαθητική Εστία Μολάων

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Παρέμβαση Δαβάκη για τη Μαθητική Εστία Μολάων

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη, έλαβε χώρα χθες στη Βουλή, συζήτηση σχετικά με την άθλια εικόνα που εμφανίζουν οι εγκαταστάσεις της Μαθητικής Εστίας Μολάων, όπου διαμένουν μαθητές από απομακρυσμένες περιοχές όπως π.χ. το Κυπαρίσσι, που σπουδάζουν στα σχολεία της πόλης.

Κατά τη συζήτηση, παρουσία της Υφυπουργού κ. Εύης Χριστοφιλοπούλου, ο κ. Δαβάκης μετέφερε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την απαράδεκτη εικόνα που εμφανίζει η Μαθητική Εστία των Μολάων, τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης των νεαρών μαθητών, καθώς και τις δίκαιες αντιδράσεις αλλά και τη φωνή αγανάκτησης που εκφράζουν οι γονείς των μαθητών καθώς και η τοπική κοινωνία.

«Αποτελεί ντροπή για το κράτος μας, ακόμη και σήμερα με τα όποια σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, να επιφυλάσσει για τους μαθητές που διαμένουν στη συγκεκριμένη εστία το πλέον ψυχρό και ανάλγητο πρόσωπο του» παραθέτοντας στη συνέχεια στην κ. Υφυπουργό τις εικόνες ντροπής που συνθέτουν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο, «σπασμένα παράθυρα πρόχειρα μπαλωμένα με χαρτόνια να μπάζουν κρύο από παντού το χειμώνα, ελλιπής θέρμανση, κατεστραμμένα θερμαντικά σώματα, κολλημένα στους τοίχους χωρίς καμία προμελέτη, σπασμένες ντουλάπες κ.α».

Επίσης ο κ. Δαβάκης τόνισε στην κ. Υπουργό ότι τα παιδιά που φοιτούν και διαμένουν στη συγκεκριμένη μαθητική εστία δεν αποτελούν παιδιά ενός «κατώτερου θεού», ζητώντας παράλληλα από την κ. Υφυπουργό να ασχοληθεί άμεσα και προσωπικά η ίδια, ούτως ώστε το ταχύτερο δυνατόν να πάψουν να υφίστανται τέτοιες συνθήκες στο κτήριο, διότι όπως είπε κλείνοντας την εισήγηση του «στο χώρο αυτόν δεν ζουν ούτε ζώα». Δεν μπορεί, συνέχισε ο κ. Δαβάκης, τα υπουργικά γραφεία να παρουσιάζουν εικόνα χλιδής, και οι Μαθητικές Εστίες της χώρας μας, όπως αυτή των Μολάων να βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση».

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε η κ. Υφυπουργός προκειμένου να ενημερώσει το Λάκωνα βουλευτή, για τις προθέσεις και τα μέτρα με τα οποία το Υπουργείο Παιδείας θα επέμβει για να διορθώσει την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στη μαθητική εστία Μολάων. Η κ. Χριστοφιλοπούλου, εμφανώς επηρεασμένη από τις λυπηρές εικόνες που τις μετέφερε προηγουμένως ο κ. Δαβάκης, ζήτησε από τον ίδιο να ενημερώσει τους Λάκωνες πως φιλοδοξεί και δεσμεύθηκε γι’ αυτό, ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα είναι πολύ καλύτερες οι συνθήκες διαμονής των νεαρών μαθητών.

Επίσης ανέφερε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή και συνεργασία με την διοίκηση του Ε.Ι.Ν προς την οποία έχει δώσει σαφείς οδηγίες προκειμένου να αντιμετωπιστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα η άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο, προσπαθώντας παράλληλα να γίνει και η απαιτούμενη από τις δημοσιονομικές συνθήκες εξοικονόμηση πόρων.

Τέλος η κ. Χριστοφιλοπούλου, απαντώντας σε σχετική προτροπή του κ. Δαβάκη να επισκεφθεί η ίδια ή κάποιος εκ των συνεργατών της, τη Μαθητική Εστία Μολάων για να διαπιστώσει τις συνθήκες που επικρατούν εκεί, είπε πως θα παρακολουθεί στενά τις ενέργειες που θα γίνουν από την Πολιτεία στο χώρο, προκειμένου να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους μαθητές που διαμένουν εκεί.

 

Από το Γραφείο Τύπου του Θαν. Δαβάκη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER