Σάββατο, 28 Μαΐου 2011 20:32

Νάντια : "Πλήγμα στον τουρισμό η αύξηση του ΦΠΑ"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πλήγμα στον τουρισμό θα επιφέρει η αύξηση του ΦΠΑ  στην εστίαση, τονίζει σε ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου.

Στην ερώτηση αναφέρεται μεταξύ άλλων: "Σύμφωνα με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, η επικείμενη αύξηση του Φ.Π.Α. στην εστίαση θα πλήξει καίρια τον τουρισμό, προσθέτοντας το γεγονός ότι ήδη οι τουρίστες διαμαρτύρονται για την ακρίβεια του καφέ και του φαγητού.

Η φορολογική επιβάρυνση του τομέα του τουρισμού, όπου η χώρα παρουσιάζει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και διαθέτει τη δυναμική να προσφέρει άμεσα έσοδα στη χειμαζόμενη ελληνική οικονομία απειλεί να επιφέρει σοβαρή μείωση στην ανταγωνιστικότητα και την ελκυστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, σε μια περίοδο όπου ο τουρισμός προσπαθεί να οδηγήσει την ελληνική οικονομία στην ανάκαμψη.

Μια τέτοια αύξηση του ΦΠΑ, κινδυνεύει στην λογική ενός αμφίβολου εσόδου φέτος, να υπονομεύσει μακροχρόνια τον δυναμικότερο τομέα της ελληνικής οικονομίας. Μάλιστα, η αντίστοιχη φορολογική επιβάρυνση στην εστίαση των ανταγωνιστριών ευρωπαϊκών - μεσογειακών χωρών κυμαίνεται μεταξύ 5 και 7%, καθιστώντας τις ξένες επιχειρήσεις ξενοδοχειακής εστίασης άκρως ανταγωνιστικές σε σύγκριση με τις ελληνικές".

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER