Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011 12:38

Απάντηση του Θανάση Δαβάκη στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΛΑΟΣ Λακωνίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με αφορμή τη καταγγελία τής Νομαρχιακής Επιτροπής του ΛΑΟΣ, στην οποία αναφέρεται και το όνομά μου, σχετικά με τη δημιουργία κέντρου συγκεντρώσεως λαθρομεταναστών και την τότε "σιωπή" μου, αν και τους διαφεύγει ότι το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν ήμουν βουλευτής, έχω να παρατηρήσω τα εξής:

Δεν συνηθίζω να αντιδικώ με συμπατριώτες, ανεξαρτήτως των κομματικών τους επιλογών, για ζητήματα πολιτικά μεν, που άπτονται όμως κυβερνητικών αποφάσεων και αφορούν εμάς τους ίδιους και τον τόπο μας. Ούτε θα σχολιάσω το ύφος των συντακτών της ανακοινώσεως της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΛΑΟΣ στη Λακωνία.

Αυτό που πολύ απλά ο κάθε ένας μπορεί εύκολα να διαπιστώσει είναι ότι ο ΛΑΟΣ για μια ακόμη φορά στηρίζει και στο ζήτημα της ίδρυσης αυτού του κέντρου στη Σπάρτη, την Κυβέρνηση, ενώ νομίζει ότι βρήκε την ευκαιρία να κατηγορήσει τη Ν.Δ για την ίδρυση του Κέντρου Υποδοχής λαθρομεταναστών τον Αύγουστο του 2008.

Ο ΛΑΟΣ ιδιαίτερα αυτές τις μέρες θα έπρεπε να σιωπά, γιατί κλείνει ακριβώς ένας χρόνος από τότε που στήριξε τη Κυβέρνηση του Μνημονίου, ψηφίζοντας το. Θα έπρεπε να σιωπά και να μην κατηγορεί με θρασύτητα τη Παράταξη εκείνη της οποίας οι πολιτικές επιλογές επαληθεύονται σήμερα, μετά τη περιπέτεια στην οποία μας έχει οδηγήσει ο κ. Γ.Α.Παπανδρέου με τη στήριξη και του ΛΑΟΣ.

Αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν οι νεόκοποι "εθνικόφρονες" ότι αυτό που εγκαινιάστηκε τον Αύγουστο του 2008, δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με αυτό που η Κυβέρνηση σήμερα προετοιμάζει για τη Λακωνία.

Το Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών ήταν  μια μικρή μονάδα σύντομης διαμονής λίγο πριν την επαναπροώθησή τους στους τόπους της προελεύσεώς τους. Ήταν μια μονάδα που έλυνε το μεγάλο πρόβλημα των αστυνομικών αρχών για το που θα στεγάσουν ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ αυτούς που εκβράστηκαν στις Λακωνικές ακτές ή με κάποιο άλλο τρόπο βρέθηκαν παράνομα στη Λακωνία. Έγινε με τη συναίνεση όλων των τοπικών αρχών και της τοπική κοινωνίας.

Ήταν τέλος μια λύση σε ένα τεράστιο ζήτημα που και το συνδικαλιστικό όργανο της ΕΛΑΣ , η ΠΟΑΣΥ, είχε επικροτήσει. Μήπως γνωρίζουν οι κύριοι του ΛΑΟΣ, ότι το συνεταιριστικό εργοστάσιο του ΣΠΕΣ, ήταν εκείνο που μέχρι τότε παρείχε "στέγη" σε όποιο λαθρομετανάστη οι αστυνομικές αρχές είχαν συλλάβει;

Άλλο όμως αυτό και άλλο αυτό που ο κ. Παπουτσής διάλεξε για να προσφέρει στη Λακωνία. Άλλο το κέντρο της προσωρινής κράτησης της Νέας Δημοκρατίας και άλλο το "στρατόπεδο συγκεντρώσεως" των λαθρομεταναστών ΟΛΗΣ της Πελοποννήσου.
Αφήστε την υποκρισία κύριοι του ΛΑΟΣ και σταματήστε να προσφέρετε συνεχή στήριξη στη Κυβέρνηση του Μνημονίου. Και κυρίως πάψτε να αντιδικείτε, για μικροκομματικά οφέλη με τους εκλεγμένους εκπροσώπους του Λακωνικού Λαού.

Ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες ώρες δεν έχουμε την πολυτέλεια να μαλώνουμε. Έχουμε την υποχρέωση να ομονοούμε, υπερασπιζόμενοι τα πραγματικά συμφέροντα της χειμαζόμενης Λακωνικής κοινωνίας.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου του Θαν. Δαβάκη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER