Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010 15:06

Νάντια Γιαννακοπούλου: Βουλευτές στο Μωραΐτη για το ιδιοκτησιακό της Μάνης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνάντηση για το ιδιοκτησιακό της Μάνης πραγματοποίησαν με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Θάνο Μωραΐτη ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς και οι βουλευτές Μεσσηνίας Ν. Γιαννακοπούλου, Λακωνίας Λεων. Γρηγοράκος, Γρ. Αποστολάκος, Θαν. Δαβάκης, Αττικής Μ. Βορίδης συνοδευόμενοι από φορείς της περιοχής.
Αυτό ανακοινώθηκε από το γραφείο της κ. Γιαννακοπούλου η οποία "έθεσε υπʼ όψιν του υφυπουργού το ζήτημα της εφαρμογής του άδικου τεκμηρίου κυριότητας υπέρ του Δημοσίου για τις δασικές εκτάσεις στη Μάνη και την άσκηση αγωγών εκ μέρους του Δημοσίου για την αναγνώριση της υποτιθέμενης κυριότητάς του επί δασικών εκτάσεων που κείνται στη Μάνη". Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση "η βουλευτής Μεσσηνίας ενημέρωσε τον κ. υφυπουργό για το ανυπόστατο του ισχυρισμού που προβάλλει το Δημόσιο ότι απέκτησε την κυριότητα είτε ως διάδοχος του Οθωμανικού Δημοσίου είτε δικαιώματι πολέμου με την κατάληψη ή δήμευση των ακινήτων, τα οποία υποτίθεται ότι ανήκαν σε Οθωμανούς. Αντίθετα, η κ. Γιαννακοπούλου διέτεινε ότι ο ανυπόστατος ισχυρισμός του Δημοσίου έχει προκαλέσει τη δίκαιη κινητοποίηση όχι μόνο ιδιωτών αλλά και τοπικών φορέων και συλλόγων, οι οποίοι προσπαθούν να αποδείξουν το αυτονόητο, δηλαδή ότι τα κτήματα της περιοχής της Μάνης ούτε εξουσιάζονταν ποτέ από τον σουλτάνο ούτε και κάποια από αυτά ανήκαν σε Οθωμανούς ιδιώτες".
Ακόμη η κ. Γιαννακοπούλου σημείωσε ότι "η περιοχή της Μάνης οφείλει να αποτελέσει εξαίρεση ως προς την εφαρμογή του τεκμηρίου κυριότητας που ισχύει υπέρ του Δημοσίου επί των δασών και δασικών εκτάσεων, με το ίδιο καθεστώς που προβλέπεται για τις περιφέρειες των Ιονίων Νήσων, της Κρήτης, της Λέσβου, της Σάμου, της Χίου και των νήσων Κυθήρων, Αντικυθήρων και Κυκλάδων και το οποίο οφείλεται σε ιστορικούς λόγους".

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER