Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015 17:28

"Ημέρες ευθύνης"

Γράφτηκε από την
"Ημέρες ευθύνης"

Της Γιώτας Κοζομπόλη - Αμανατίδη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας

Μια κρίσιμη εκλογική μάχη τελείωσε. Οι πολίτες, με σαφή διαφορά και διαψεύδοντας τους δημοσκόπους και τους «παπαγάλους» των συστημικών Μ.Μ.Ε., έδωσαν ισχυρή εντολή διακυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, σε βάθος τετραετίας. Εκτίμησαν θετικά, όχι μόνο τη σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές, αλλά και το έργο που παρήγαγε η νέα κυβέρνηση σε έξι μόλις μήνες και σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας. Υιοθέτησαν την υπεύθυνη στάση του Αλέξη Τσίπρα, όταν, υπογράφοντας μια δύσκολη και επώδυνη συμφωνία, απέτρεψε την άτακτη χρεοκοπία της χώρας και το κοινωνικό χάος. Αποδοκίμασαν πολιτικά και τα παλαιά πολιτικά κόμματα, που έριξαν τη χώρα στα βράχια αλλά και εκείνους, που στο όνομα της δήθεν «καθαρότητας», είτε ζητούσαν επιστροφή στη δραχμή, διασπώντας την κυβερνητική πλειοψηφία, είτε παρέπεμπαν τη λύση των σημερινών προβλημάτων στη «Δευτέρα Παρουσία». 

Εχουμε πλήρη επίγνωση ότι οι πολίτες δεν μας έδωσαν λευκή επιταγή. Εδωσαν δεύτερη ευκαιρία, ώστε να υλοποιηθεί το πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης Τσίπρα, χωρίς την αφόρητη πίεση του πολιτικού χρόνου και των δανειστών. Γνωρίζουν ότι ο δρόμος, που θα διανύσει η χώρα για να βγει από την κρίση, είναι δύσβατος και οι δυσκολίες πολλές και πολύμορφες. Εμπιστεύθηκαν όμως τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ότι, μπορεί να σταθεροποιήσει την οικονομία, να διαπραγματευτεί άμεσα την απομείωση του χρέους, να χτυπήσει τη διαφθορά – διαπλοκή και να ανακουφίσει τις λαϊκές τάξεις από τα επώδυνα μέτρα της συμφωνίας με τους δανειστές. 

Το στοίχημα και η πρόκληση για τη νέα κυβέρνηση, για όλους μας, είναι ανοιχτό και μεγάλο. Βούληση και πολιτικό σχέδιο υπάρχει. Πρόσωπα έντιμα και ικανά να διαχειριστούν τις υποθέσεις της χώρας και της κοινωνίας επίσης. Με αίσθηση ευθύνης, ώριμα και προσγειωμένα στις ανάγκες της κοινωνίας και της ζωής των πολιτών, οφείλουμε να πετύχουμε. Γιατί, εκτός από τις καλές προθέσεις και την εντιμότητα, πρωτίστως η νέα κυβέρνηση θα κριθεί από την αποτελεσματικότητά της. 

Ερχονται ημέρες ευθύνης, πολλής δουλειάς και για τα τοπικά προβλήματα της Μεσσηνίας, την οποία για δεύτερη φορά έχω προσωπικά την τιμή να εκπροσωπήσω στο Εθνικό Κοινοβούλιο. Προβάλλοντας τα μεγάλα και μικρά θέματα του νομού και των ανθρώπων του, ελέγχοντας και πιέζοντας την κυβέρνηση για θετικές επιλογές και λύσεις, ακούγοντας προσεκτικά τη φωνή των απλών ανθρώπων, των φορέων και των κινημάτων. 

Κρατάμε ζωντανή την ελπίδα. Παρότι ο δρόμος είναι μακρύς και δύσβατος, μπορούμε να τα καταφέρουμε.  


NEWSLETTER