Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010 15:14

Πανάρετος προς Λαμπρόπουλο: Στο διάλογο για την παιδεία η πρόταση του Επιμελητηρίου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στο… διάλογο για την ανώτατη εκπαίδευση παραπέμπει την απάντηση στην πρόταση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας για τη μετεγκατάσταση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο χώρο του ΤΕΙ Καλαμάτας.
Απαντώντας στον βουλευτή Γιάν. Λαμπρόπουλο ο οποίος κατέθεσε ως αναφορά την σχετική επιστολή του Επιμελητηρίου, ο υφυπουργός Παιδείας Γιάν. Πανάρετος αναφέρει τα εξής:
"Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει ανακοινώσει τις κατευθυντήριες γραμμές για τις αλλαγές που είναι απαραίτητες στη λειτουργία των πανεπιστημίων. Η εξειδίκευση της πολιτικής αυτής θα γίνει στο πλαίσιο της διαβούλευσης που θα αρχίσει από τον Οκτώβριο. Είναι επομένως φυσικό ότι δεν έχουν διατυπωθεί σκέψεις ή προτάσεις για επί μέρους αλλαγές που αφορούν σε θέματα ίδρυσης, κατάργησης, μετονομασίας, συγχώνευσης πανεπιστημιακών τμημάτων και εν προκειμένω κατάργησης του συγκεκριμένου τμήματος.
Τόσο η αναβάθμιση των ιδρυμάτων όσο και η χωροταξική αναδιάρθρωση και ανάπτυξή τους θα είναι αποτέλεσμα του διαλόγου σε περιφερειακό και σε εθνικό επίπεδο".

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER