Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2011 17:08

Παρέμβαση Κουσελά για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στον ΕΛΓΑ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με το άρθρο 23 του νόμου 3877/2010 δόθηκε η δυνατότητα σε όσους είχαν, μέχρι τη δημοσίευση του νόμου στην εφημερίδα της Κυβέρνησης, ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΕΛΓΑ, ή δεν είχαν αποδώσει μέχρι την ημερομηνία αυτή την ειδική εισφορά υπέρ ΕΛΓΑ του άρθρου 5ου του νόμου 1790/1988, να καταβάλλουν τα οφειλόμενα ποσά είτε εφάπαξ, είτε σε 48 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
Η σχετική αίτηση ή δήλωση υπαγωγής έπρεπε να υποβληθεί στην αρμόδια ΔΟΥ το αργότερο εντός τριών μηνών από τη δημοσίευση του νόμου στην εφημερίδα της Κυβέρνησης, δηλαδή ως τις 20-12-2010. 
Ωστόσο, η προθεσμία που τελικά προέκυψε για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών ήταν περιορισμένη, με αποτέλεσμα σημαντικός αριθμός δικαιούχων να μη μπορέσουν να  υπαχθούν στη ρύθμιση αυτή.
Για το λόγο αυτό, ο Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελάς, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προωθούν τροπολογία, σύμφωνα με την οποία η αρχική προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση θα παραταθεί, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης. Τα παραπάνω μετά από αίτημα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας αλλά και άλλων ενδιαφερόμενων.
Από το Γραφείο Τύπου του Δ. Κουσελά

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER