Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 11:44

Η ομιλία του Π. Κωνσταντινέα επί των προγραμματικών δηλώσεων (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Η ομιλία του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κωνσταντινέα επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης

Αναλυτικά:

"Κυρίες κ κύριοι Συνάδελφοι,

Μετά από την τελευταία επτάμηνη δοκιμασία της κυβέρνησης να δώσει προοπτική στον ελληνικό λαό, ερχόμενη αντιμέτωπη με τα καθεστωτικής νοοτροπίας εγχώρια συμφέροντα, βρισκόμαστε εδώ για να αξιοποιήσουμε την λαϊκή εντολή που λέει «ΠΡΟΧΩΡΑ».

Λέει  «ΠΡΟΧΩΡΑ» στην κοινωνική δικαιοσύνη

Λέει «ΠΡΟΧΩΡΑ» στην ανάκαμψη της οικονομίας

Λέει «ΠΡΟΧΩΡΑ» στην ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους και όχι σε αυτή που εξαθλίωσε τα ασφαλιστικά ταμεία (βλέπε psi 2012)

Εν τέλει, λέει «ΠΡΟΧΩΡΑ» στη πάταξη της διαφθοράς και στην διάλυση καθεστωτικών νοοτροπιών, που καπηλευτηκαν επι δεκαετίες τον ιδρώτα των Ελλήνων. 

Απέναντι στην αποτυχημένη νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασπάζεται πρακτικές τύπου «πονάει χέρι, κόβω χέρι», η κυβέρνηση ανταπαντά με ένα νέο μοντέλο αξιοποίησης των κοινωνικών δομών, όπως:

Την προστασία του μισθού και της εργασίας

Την αναδιανομή των φορολογικών βαρών

Την χρήση τεχνολογίας και καινοτομίας στην  δημοσια διοίκηση

Την στήριξη ιδιωτικών πρωτοβουλιών

Την προστασία των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων

Την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού με την μεταρρυθμιστική έννοια της αυξησης της παραγωγικότητάς του και όχι με την έννοια της απολυσης που ασπάζεται η αντιπολίτευση.

Μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης είναι η απομείωση του χρέους, που σύμφωνα με τη συμφωνία θα ακολουθήσει αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση.

Μια απομείωση που αποτελεί την ουσιαστική έννοια της ποσοτικής χαλάρωσης. Η διευθέτηση του χρέους θα οδηγήσει την χώρα μας σε μακρά κοινωνική και οικονομική σταθερότητα, πράγμα που θα πυροδοτήσει την δημιουργία ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος.

Όσο για τον τομέα του αθλητισμού… ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΥΡΙΟΙ…

Σε όσους  αγαπούν τον αθλητισμό, θα δοθεί πεδίο δόξης λαμπρό για να το αποδείξουν…. 

Αντιθέτως, δε θα βρουν συμμάχους σε αυτή την κυβέρνηση όσοι διαπλεκόμενοι εμπορεύονται και κατασπαταλούν τα χρήματα των Ελλήνων. Φθηνοί παραγοντίσκοι θα οδηγούνται στην δικαιοσύνη όπως έχει ήδη ξεκινήσει…

Είστε διατεθειμένοι κύριοι της αντιπολίτευσης να κάνετε την αυτοκριτική σας και να αλλάξετε μυαλά?

Το ανάθεμα του ελληνικού λαού που έχει πέσει στα κεφάλια σας θα σας ταρακουνήσει καθόλου, μπας και αντιληφθείτε ότι με τις πρακτικές σας μας φέρατε στο χείλος του γκρεμού?

 Ή θα παραμείνετε στη γωνιά σας να κάνετε πολιτική σπέκουλα…?

Μπούχτησε ο ελληνικός λαός από αμπελοφιλοσόφους.

Ήρθε η ώρα για πράξη….

Αυτή η κυβέρνηση είναι καταδικασμένη να πετύχει και θα πετύχει. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας… όσο οι πόρτες μας είναι ανοιχτές στην κοινωνία, τόσο λιγότερα λάθη θα γίνονται…

Με τον ΣΥΡΙΖΑ αρωγό και την κοινοβουλευτική ομάδα άγρυπνο ελεγκτή της κυβερνητική μηχανής, οφείλουμε να ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΛΑΤΗ και να σκύψουμε πανω στα προβλήματα της καθημερινότητας των απλών πολιτών, που ζούσαν στο περιθώριο εξαιτίας των ολιγαρχικών τάσεων…

Από πλευράς μου, μακρία από κάθε προσωπική επιδίωξη, θα παραμείνω απλός στρατιώτης στην προσπάθεια να φέρουμε ξανά το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων και μόνο. Σε κρίσιμες περιόδους, όπως αυτές που ζούμε, ας βάλουμε τον πατριδομετρητή μας στην άκρη. Δεν υπάρχουν λιγότερο ή περισσότερο πατριώτες. Όλες οι πτερυγες πρέπει να συμβάλλουν στην ανάταση του λαού μας".