Τρίτη, 07 Ιουνίου 2011 16:22

Δήλωση Θανάση Δαβάκη για την ανακήρυξη από το υπουργείο Τουρισμού του έτους 2012 σε Ετος Νικηφόρου Βρεττάκου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη, ύστερα από την ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ) ότι το ΥΠ.ΠΟ.Τ. ανακήρυξε το 2012 ως  Ετος Νικηφόρου Βρεττάκου :
«Η ενέργεια του ΥΠ.ΠΟ.Τ να προχωρήσει στον ορισμό του 2012 σε Έτος Νικηφόρου Βρεττάκου, με τη συμπλήρωση ενός αιώνα από τη γέννηση του, αποτελεί ένδειξη τιμής και αναγνώρισης σε μια μεγάλη προσωπικότητα των ελληνικών γραμμάτων, όπως είναι ο ποιητής Νικηφόρος Βρεττάκος.
Από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε συμπαραστάτες στο Παλλακωνικό αίτημα προτρέποντας μέσω κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων, το Υπουργείο Πολιτισμού αλλά και τον αρμόδιο φορέα του, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ), να ανακηρύξουν επίσημα το 2012 σε έτος Νικηφόρου Βρεττάκου και να προχωρήσουν στο σχεδιασμό εορταστικών εκδηλώσεων και λοιπών επετειακών δράσεων για τον ποιητή. Το παράδειγμα και η προσωπικότητα του μεγάλου αυτού Έλληνα ποιητή, θα αποτελέσουν όαση και θερμό παραστάτη για όλους τους Έλληνες, τις δύσκολες αυτές μέρες που βιώνουμε.
Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε επίσημη πληροφόρηση από το ΥΠ.ΠΟ.Τ,  αναρωτιόμαστε: Υπάρχει σχετική απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.ΠΟ.Τ. που να ορίζει το 2012 σε Έτος Νικηφόρου Βρεττάκου; Έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητες πιστώσεις για τη διενέργεια των επετειακών εκδηλώσεων ή το οικονομικό βάρος θα το υποστούν οι τοπικοί φορείς με το ότι αυτό συνεπάγεται για τα οικονομικά τους και το μέγεθος του εγχειρήματος; Υπάρχει σχεδιασμός δράσεων για τον εορτασμό της συμπλήρωσης των εκατό (100) χρόνων από τη γέννηση του Νικηφόρου Βρεττάκου ;
Επειδή μέχρι σήμερα πολλές εξαγγελίες του ΥΠ.ΠΟ.Τ αποδείχθηκαν πυροτεχνήματα, αναμένουμε σχετική δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.ΠΟ.Τ ότι έχει ανακηρυχθεί το 2012 ως Έτος Νικηφόρου Βρεττάκου, αλλά και να ενημερωθούμε για τις επετειακές εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν.
Το μέγεθος της προσωπικότητας, αλλά και το σπουδαίο έργο του Νικηφόρου Βρεττάκου δεν επιτρέπουν προχειρότητες εκ μέρους του ΥΠ.ΠΟ.Τ.»Από το Γραφείο Τύπου του Θαν. Δαβάκη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER