Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2011 15:19

Ο Γρ. Αποστολάκος για την ανακήρυξη έτους Βρεττάκου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής N. Λακωνίας, κ. Γρηγόριος Αποστολάκος, σχετικά με την ανακήρυξη του 2012 ως Έτους Νικηφόρου Βρεττάκου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συλλογική διεκδίκηση για την ανακήρυξη του 2012 σε Έτος Νικηφόρου Βρεττάκου αγκαλιάστηκε από ολόκληρη την κοινωνία της Λακωνίας.
Με πρωτεργάτες τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης και το Εφορευτικό της Συμβούλιο. Με άξιους συνοδοιπόρους το Σωματείο «Οι Φίλοι του Αρχείου Νικηφόρου Βρεττάκου» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καραβά. Όπως επίσης, με την αμέριστη συμπαράσταση της οικογένειας του μεγάλου μας ποιητή, των τοπικών φορέων και εκπροσώπων. Όλοι μαζί προτείναμε και διεκδικήσαμε ποικιλοτρόπως την επίτευξη του συλλογικού αυτού στόχου.
Στην κατεύθυνση αυτή και στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών μου αρμοδιοτήτων, ένωσα από την αρχή τις δυνάμεις, τη φωνή και την πίεσή μου για να ευοδωθούν οι κοινές μας προσπάθειες. Επομένως, η ανακήρυξη από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού του 2012 ως Έτους Νικηφόρου Βρεττάκου γίνεται δεκτή με αισθήματα βαθύτατης ικανοποίησης.
Πλέον, χρέος όλων μας είναι ο πληρέστατος σχεδιασμός και η επιτυχής υλοποίηση του σχετικού προγράμματος, υπό την επίβλεψη του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και των επιφορτισμένων τοπικών φορέων. Στην προσπάθεια αυτή, τους διαβεβαιώνω εκ νέου ότι είμαστε σταθερά δίπλα τους, συνδράμοντας όπου μας ζητηθεί. Έτσι ώστε η μνήμη και το έργο του συμπατριώτη μας ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου να τιμηθεί και να αναδειχθεί, αντίστοιχα.»

Από το Γραφείο Τύπου του Γρ. Αποστολάκου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER