Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2015 18:15

Συναντήσεις Κωνσταντινέα με αρχιεπίσκοπο και υπουργούς 

Γράφτηκε από την

Ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας κάνει απολογισμό του έργου του με σχετικό Δελτίου Τύπου στο οποίο αναφέρει: 

«Μετά την εκλογική αναμέτρηση της 20ής Σεπτεμβρίου και την σύνθεση της νέας κυβέρνησης, πραγματοποιήθηκαν μια σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων, με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων του Νομού Μεσσηνίας καθώς και την επισήμανση των αναγκών της.

Συγκεκριμένα:

Με τον κ. Πάνο Καμμένο, υπουργό Εθνικής Αμυνας, συζητήθηκε η περαιτέρω ανάπτυξη της 120 ΠΕΑ, βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, καθώς και η ανάλυση των κατατεθειμένων προτάσεων προς τον υπουργό για την διευρυμένη αξιοποίηση του στρατοπέδου "Παπαφλέσσα" Καλαμάτας. Ζητήθηκε από τον υπουργό η αξιολόγηση του προσωπικού των δύο μονάδων, ούτως ώστε να αποφευχθούν τυχόν μη αξιοκρατικές τοποθετήσεις, οι οποίες παλιότερα είχαν στιγματίσει τις μονάδες αυτές. Τέλος, συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα του στρατιωτικού μουσείου και η ανάδειξή του.

Στη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα Νικόλαο, συζητήθηκε διεξοδικά η αποτελεσματική αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Τμημάτων του νομού, καθώς και το ζήτημα της υποστελέχωσης των μονάδων, σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή. Επισημάνθηκε στον υπουργό η ανάγκη συχνότερης φύλαξης των αγροτικών περιοχών κατά την ελαιοκομική περίοδο καθώς επίσης και σε ολόκληρο το Νομό Μεσσηνίας κατά την αντίστοιχη τουριστική. Τέλος, συζητήθηκε η άμεση ανάγκη δημιουργίας σταθερής μονάδας στο διεθνές αεροδρόμιο Καλαμάτας. 

Στη συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρο Δρίτσα, έγινε εκτεταμένη συζήτηση για θέματα της Μεσσηνίας καθώς και για προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, όπως οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές.

Στη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις διοικητικές δομές του δημόσιου τομέα καθώς και στην προοπτική μείωσης των δαπανηρών γραφειοκρατικών διαδικασιών, προς όφελος των πολιτών. 

Συνάντηση επίσης πραγματοποιήθηκε με την υφυπουργό - αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας, κυρία Θεοδώρα Τζάκρη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία ήταν επίσης παρόν το προεδρείο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος καθώς και ο πρόεδρος των Αρτοποιών Μεσσηνίας κ. Αποστόλης Μυλωνάς, συζητήθηκαν τα προβλήματα που μαστίζουν τον κλάδο και αναλύθηκαν οι τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών. Επίσης, έγιναν εισηγήσεις προς την κ. Τζάκρη όσον αφορά την ανάγκη προστασίας του "φούρνου της γειτονιάς" από προηγούμενες πρακτικές, που τον ωθούσαν προς την εξόντωσή του. 

Στην, προ ολίγων ημερών, συνάντηση με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο Νομό Μεσσηνίας και ειδικότερα στο Δήμο Καλαμάτας, καθώς και στον συντονισμό της Κεντρικής Διοίκησης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τονίστηκε η επιτακτική ανάγκη ορθής ιεράρχησης των αναγκών του Δήμου Καλαμάτας, που θα στοχεύσουν στην ανακούφιση της καθημερινότητας των δημοτών, σε συνδυασμό με την ορθότερη και αποδοτικότερη μεταχείριση του δημοσίου χρήματος.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιο Συναδινό και το αθλητικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την αξιολόγηση των ζητημάτων που προκύπτουν σχετικά με τον επικείμενο αθλητικό νόμο.

Τέλος, εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’. Στη συνάντηση συζητήθηκε το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας υπέρ των απόρων κατά την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, το προσφυγικό πρόβλημα και η περαιτέρω συμβολή της Εκκλησίας, σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς, στην αντιμετώπιση αυτών των κρίσιμων καταστάσεων».