Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015 18:53

Ομιλία Κοζομπόλη στο συνέδριο της ΠΟΑΞΙΑ 

Γράφτηκε από την
Ομιλία Κοζομπόλη στο συνέδριο της ΠΟΑΞΙΑ 

Για να επιτελέσει η Αστυνομία το ρόλο της απαιτείται αποτελεσματικό σχέδιο διάρθρωσής της και αξιόμαχο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό.

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων η βουλευτής Μεσσηνίας Παναγιώτα Κοζομπόλη - Αμανατίδη, στην ομιλία της χθες στο 25ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ). Οπως είπε, ένα αποτελεσματικό σχέδιο διάρθρωσης θα πρέπει να βασίζεται στην ορθή κατανομή των δυνάμεων, ενώ χρειάζεται αξιόμαχο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, που δεν θα λειτουργεί ως ένας κατασταλτικός μηχανισμός του κράτους, με αδιαφάνεια και έλλειψη δημοκρατίας στο εσωτερικό του -«γιατί κανένας σχεδιασμός δεν μπορεί να πετύχει, αν δεν ληφθεί υπόψη το ανθρώπινο δυναμικό, που θα τον υλοποιήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημείωσε δε πως είναι υποχρέωση μιας ευνομούμενης και δημοκρατικής πολιτείας να εξασφαλίζει τις αναγκαίες συνθήκες, ώστε οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας να ασκούν το λειτούργημά τους με αξιοπρέπεια -και αυτό, όπως είπε, αποτελεί στόχο για την κυβέρνηση. Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη παροχής σύγχρονης υλικοτεχνικής υποδομής, αλλά και στο να υπάρχουν «ομαλά ωράρια εργασίας, ώστε να επιτελούν οι αστυνομικοί και τα οικογενειακά τους καθήκοντα και να είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας». Σημείωσε επίσης πως οι αστυνομικοί θα πρέπει να εκπαιδεύονται καθ’ όλη τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου, «με σκοπό τόσο την πνευματική τους καλλιέργεια, όσο και την κατάρτιση και επικαιροποίηση των ειδικών τους γνώσεων». Μίλησε ακόμη για την ανάγκη θέσπισης ενός διαφανούς και δημοκρατικού πλαισίου αξιολόγησης του αστυνομικού προσωπικού, που να είναι εναρμονισμένο με τα αντίστοιχα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Κλείνοντας, η Γιώτα Κοζομπόλη αναφέρθηκε στη συμβολή του αστυνομικού προσωπικού στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας εξαιτίας των προσφυγικών ροών. 


NEWSLETTER