Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015 15:17

Κοζομπόλη και Κωνσταντινέας με τη Σία Αναγνωστοπούλου για θέματα Παιδείας της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

Την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου συνάντησαν την περασμένη Πέμπτη οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, και την ενημέρωσαν για ζητήματα που αφορούν το νομό.

Ειδικότερα, οι δυο βουλευτές έθεσαν στην υπουργό το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης του ΤΕΙ Πελοποννήσου και της άνισης κατανομής των πόρων μεταξύ των τμημάτων του. Επίσης, μίλησαν για το έργο του Τμήματος Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Πελοποννήσου και τόνισαν πως είναι ανάγκη η επανεισαγωγή υποψηφίων, που με το σχέδιο «Αθηνά» διακόπηκε. Γεγονός που, όπως είπαν στην υπουργό, οδηγεί «στην υποβάθμιση των πλέον σύγχρονων εγκαταστάσεών του και εν συνεχεία στην κατάργησή του».

Επιπλέον συζητήθηκε η εξασφάλιση ειδικής μέριμνας για τη διά βίου εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία, ενώ κατατέθηκε αίτημα για την ίδρυση και λειτουργία Δημόσιας Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης Ειδικής Αγωγής (ΣΕΚ) στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας: μια πρόταση που έχει καταθέσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ).

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε να εξετάσει τα θέματα που τέθηκαν και μέσα στον επόμενο μήνα θα γίνει νέα συνάντηση με τους βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ.