Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011 17:43

Ομιλία Δαβάκη στη Βουλή κατά τη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ως προσχηματική και υποκριτική χαρακτήρισε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, την τακτική του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου για συναίνεση.
Ο κ. Δαβάκης κατά την ομιλία του ανέφερε ότι ο κ. Παπανδρέου κατόρθωσε το ακατόρθωτο: να παραιτηθεί στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, να επανέλθει μετά από λίγες ώρες  και να σύρει το κόμμα του σε μια διαδικασία χωρίς νόημα, όπως αυτή που συζητούμε σήμερα στη βουλή, ενώ παράλληλα ανακύκλωσε με τον ανασχηματισμό την αποτυχία της κυβερνήσεώς του. Και όλα αυτά εν μέσω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσεως που βιώνει ο ελληνικός λαός.
Επίσης ο κ. Δαβάκης, ως Τομεάρχης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας στα ζητήματα της αρμοδιότητός του, χαρακτήρισε την παρούσα πολιτική για τον Πολιτισμό αποτυχημένη, ενώ είπε χαρακτηριστικά για τον κ. Γερουλάνο ότι επί των ημερών του ο πολιτισμός περνά τις χειρότερες ώρες του.
Κλειστά μουσεία, χορταριασμένοι αρχαιολογικοί χώροι, απαξίωση και περιφρόνηση των ανθρώπων του πολιτισμού, οριζόντιες περικοπές χωρίς εξορθολογισμό δαπανών και νοικοκύρεμα, ενώ από την άλλη μεριά ένας «πολυάσχολος» υπουργός ο οποίος αναλώνεται σε ταξίδια χωρίς συγκεκριμένο περιεχόμενο και στόχους και κυρίως χωρίς αποτελέσματα. Η ενοποίηση των δυο Υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού σε ένα, συνέχισε ο κ. Δαβάκης, αποτελεί μόνο επικοινωνιακό τρικ, δεδομένου ότι ακόμη αναζητείται κοινός οργανισμός λειτουργίας τους. Αναφερόμενος δε ο κ. Δαβάκης στο υπάρχον προσωπικό του ΥΠ.ΠΟ.Τ ανέφερε ότι χρειάζεται άμεσα αναδιάρθρωση, ενίσχυση και σωστή κατανομή ενόψει άλλωστε των εξαγγελθεισών μετατάξεων. Είναι «απαράδεκτο» τόνισε ο κ. Δαβάκης πολλοί υπάλληλοι του ΥΠ.ΠΟ.Τ να καταφεύγουν σε υποχρεωτικό δανεισμό εξαιτίας του ότι ο κ.Υπουργός δεν έχει πληρώσει τα οδοιπορικά τους, ενώ ακόμη και τη γραφική ύλη την προμηθεύονται με δικά τους έξοδα.
Τέλος ο κ. Δαβάκης κάλεσε τον κ. Γερουλάνο να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του υπουργείου του που καθημερινά συσσωρεύονται.

Από το Γραφείο Τύπου του Θαν. Δαβάκη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER